spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Care este rolul acumulării de apă din fața Teatrului Național „Aureliu Manea” din Turda – USR Turda, în plop!

Acumularea de apă din fața teatrului turdean a devenit cel mai „fierbinte” subiect de discuție de pe rețelele de socializare. Profitând de asta, multe persoane „interesate” și-au dat cu părerea, mai mult a prost – cum îi stă bine „rumânului”.

Ei bine, potrivit informațiilor OFICIALE, remise de Primăria Turda, acea acumulare de apă este O OBLIGAȚIE pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a trasat-o autorităților locale turdene.

”Lucrările desfășurate în cadrul proiectului de modernizare „Reabilitarea, Modernizarea și Dotarea Teatrului Aureliu Manea, Turda” prevăd amenajarea unui bazin de reținere în caz de incendii, conform reglementărilor impuse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Acest bazin este conceput în urma avizului de securitate la incendiu pentru a se asigura rezerva intangibilă de apă aferentă instalației de stingere a incendiilor pentru imobilul de pe strada Republicii, nr. 52.

Bazinul de reținere proiectat în cadrul modernizării Teatrului Aureliu Manea are o importanță crucială în asigurarea securității împotriva incendiilor în zona centrului istoric.

Acesta îndeplinește mai multe roluri esențiale printre care și cea de rezervă de apă pentru stingerea incendiilor: Bazinul asigură o sursă considerabilă de apă pentru stingerea incendiilor din imobilul teatrului și din împrejurimi. Această rezervă este esențială pentru a combate incendiile și pentru a minimiza pagubele materiale și riscul de răspândire a focului, așa cum s-a observat în cazul tragic al clubului Colectiv.

Ba mai mult, prin respectarea reglementărilor impuse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) se asigură că teatrul se conformează standardelor de siguranță în caz de incendiu și normelor de siguranță și de prevenire a incendiilor.

În concluzie, acest bazin de reținere are un rol esențial în securitatea împotriva incendiilor în toată zona centrului istoric.”, este răspunsul primit de TurdaNews, din partea administrației locale.

Problema nu este acumularea de apă, ci HALUL total neprofesionist și meschin cu care USR Turda a ales să trateze această situație.

Astfel, deși au trei consilieri locali care puteau citi indicatorii proiectului de restaurare a Teatrului, USR Turda a ales calea ignoranței, prezentând situația ca pe o „defecțiune a Companiei de Apă Arieș”.

„Mântuiala săptămânii (VI) vine din zona centrală, din fața teatrului municipal, acolo unde “Dorel” a spart o țeavă de canalizare de vreo 3 zile, iar ce se vede este conținutul canalizării care se decantează în groapă. Mirosul este deosebit!” a transmis partidul condus de Ciprian Rigman.

Ăștia vor să conducă Turda după 2024? Ăștia, care habar n-au de nimic?

spot_img
spot_img
spot_img