fbpx
HomeStiri - nationalCând te bate Dăncilă în propriul sondaj, știi că ai o MARE...
spot_img
spot_img

Când te bate Dăncilă în propriul sondaj, știi că ai o MARE problemă!

- Publicitate -
spot_img

S-ar putea ca alegerea lui Dan Barna drept candidat al alianței USR PLUS pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie să nu fie cea mai inteligentă idee, până la urmă.

În ultimul sondaj de opinie, comandat CHIAR DE USR și dat publicității de g4media.ro, Dan Barna se află pe locul al treilea, în intenția de vot a românilor, după Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Astfel, potrivit cercetării sociologice, Dan Barna ar obține 19,7% din voturi în primul tur al prezidențialelor, fiind la mică distanță de Viorica Dăncilă, clasată pe locul doi, cu 21,4% din opțiuni.

Pe primul loc s-ar situa președintele Klaus Iohannis, care ar fi votat de 40,5% dintre români, iar pe locul patru – Mircea Diaconu, cu doar 7,6% din sufragii.

Clasamentul primilor patru prezidențiabili potrivit sondajului USR:

  1. Klaus Iohannis – 40,5%
  2. Viorica Dăncilă – 21,4%
  3. Dan Barna – 19,7%
  4. Mircea Diaconu – 7,6%

”Ieri am primit sondajul de la aceeași casă cu care am lucrat la euro, primii patru clasați fiind: Iohannis – 40,5%, Dăncilă – 21,4%, Barna – 19,7%, Diaconu – 7,6%. Dacă ne uităm doar la mediul urban, Barna trece pe locul doi cu 22,7% intenție de vot (Iohannis este la 40,7%, Dăncilă – 15,7% și Diaconu – 9,1%). După cum puteți vedea sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM și unele greu explicabile. Sondajul făcut pentru noi este realizat prin metoda față-în-față pe aproximativ 1500 de persoane, în timp ce IMAS este făcut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în septembrie”, a scris Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR.

Dacă, într-adevăr, sondajul publicat de G4media se va adeveri, iar Dan Barna nu va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale, nu numai că „bula” USR se va sparge, însă există șanse reale ca Viorica Dăncilă să fie prima femeie președinte a României.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: