spot_img
spot_img

Când salvatorii au nevoie să fie salvați – un voluntar al Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania suferă de cancer

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Mihai are 28 de ani și, aparent, e un tânăr ca mulți alții. A terminat liceul apoi facultatea și și-a început viața de adult energic și entuziast, căutând să își găsească rostul și locul. Lucrează ca inginer în robotică la Emerson. De patru ani, împreună cu câinele său – Diesel – sunt voluntari harnici și dedicați ai Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania, iar Mihai își petrece mare parte din timpul liber pregătindu-se să salveze vieți împreună cu câinele lui și participând la misiuni de căutare și salvare.

Anul acesta a înființat și canisa „No risk no fun” unde plănuiește să crească labradori de calitate. Nimic special, ați spune. Doar că, a făcut toate astea în condițiile în care, în 2007, la doar 18 ani a fost diagnosticat cu metastază de melanom (cancer de piele) și a fost operat de nodul cervical. A urmat apoi chimioterapie urmată de controale periodice. În 2010 cancerul a recidivat și a fost din nou operat. Au urmat investigații în Austria și Germania și o nouă operație pentru corectarea celei vechi.

Apoi din nou controale periodice care arătau că totul e ok. În decembrie anul trecut, întorcându-se extrem de mândru de la un examen pentru câini de salvare din Austria unde luase locul 1 împreună cu Diesel, s-a prezentat la un nou control de rutină. A aflat atunci că are un chist pe plămân. Era o nouă metastază. A urmat o operație și o lună mai târziu a început un tratament de imunoterapie care promitea mult și lucrurile păreau să se liniștească. Cu toate astea, în septembrie o hemipareză apărută brusc l-a trimis din nou la spital. Diagnosticul a fost dur. Apăruseră cinci noduli pe creier. Din nou operație, radioterapie și acum… apare speranța sub forma unui tratament revoluționar (Tumor Infiltrated Limphocite) pe care îl poate urma la o prestigioasă clinică din Israel.

Într-o estimare preliminară, acest tratament ar costa în jur de 80.000 de euro, bani pe care familia lui Mihai nu îi are. Ei au plătit până acum aproape 8.000 de euro pentru deplasări la controale, analize în străinătate și îngrijire. În condițiile în care timpul este extrem de important, colegii voluntari din Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania au decis că un om care a arătat atâta dedicație pentru ajutorarea altor oameni trebuie ajutat.

Haideți să facem ca urarea de multe ori banală și deseori goală de sens „La Mulți Ani” să sune altfel pentru Mihai. Pentru el, un „La Mulți Ani!” din inimă și sprijinul vostru.

Cei care vor și pot să doneze pentru ca acest tânăr să nu moară și să continue să salveze vieți, o pot face în conturile:

Lei: RO17BTRL01301201N09358XX
EURO: RO96BTRLEURCRT00N0935801
Titular: Rodica Hirișcău

REVOLUT: GB94LOYD3080 1243 0004 24
BIG: LOYDGB2L
Referință: 28140281

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Fosta iubită a lui Mob Trap rupe tăcerea: A venit cu șase băieți, să mă filmeze și să mă scuipe!

Scandalul pe care l-a făcut nigerianul ajuns mare vedetă, Mob Trap, continuă să producă reacții. În presa clujeană...

Cel mai așteptat spectacol de pian are loc, în toamnă, la Cluj

După multe concerte de succes, cu toate biletele vândute, în lume și în București, HAVASI va concerta pentru...

Cu Flaviu Chișu și Tudor Duma în teren, Gemina Cluj pierde finala de la Deva

A fost un meci spectaculos, în care infanteriștii clujeni au fost foarte aproape de victorie. Totuși, din cauză că...

Echipa lui Alexa mai stă un an la județ! Supporter 2.0 Cluj Napoca ratează promovarea

După egalul de săptămâna trecută, obținut la Iclod, Supporter 2.0 Cluj Napoca se alătură formațiilor cu pretenții, care...
spot_img

Trei vieți curmate în urma unui tragic accident rutier

Sâmbăta mare este una însângerată pe drumurile din județul Cluj. În această dimineață, un accident rutier produs la Huedin a curmat viața a trei...
%d bloggers like this: