Când îl mai vedeți pe Tișe cu tricolorul pe piept, să știți că i se rupe ștanga de eroii neamului!

spot_imgspot_img

…iar concluzia am tras-o printr-o întrebare simplă, pe care am adresat-o Consiliului Județean Cluj, în urmă cu o săptămână.

La acel moment, în baza legii 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, am solicitat Consiliului Județean Cluj o listă a operelor comemorative de război din județul Cluj.

Am solicitat acest lucru, deoarece, potrivit legii citate mai sus:

Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti au următoarele atribuţii:a) ţin evidenta centralizata a mormintelor şi operelor comemorative de război situate pe teritoriul judeţului sau al municipiului Bucureşti, după caz;b) îşi prevăd în proiectele bugetelor proprii resursele financiare necesare protejării mormintelor şi operelor comemorative de război aflate în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea lor;c) colaborează cu consiliile locale pentru protejarea mormintelor şi operelor comemorative de război;d) iau masurile legale atunci când constata încălcări ale regimului juridic al mormintelor şi operelor comemorative de război.e) cuprind, în programele de dezvoltare economico-socială şi urbanistică, respectiv de amenajare a teritoriului, obiective specifice privind protejarea mormintelor şi operelor comemorative de război, elaborează, actualizează, şi aprobă documentaţiile de amenajare a teritoriului şi urbanism care conţin morminte şi opere comemorative de război.———-Lit. e) a art. 36 a fost introdusă de pct. 8 al art. unic din LEGEA nr. 286 din 19 noiembrie 2015 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 875 din 23 noiembrie 2015.

Ei bine, în timp ce omologii săi de la Mureș și Alba ne-au pus la dispoziție o listă (fie ea și nefinalizată) a operelor comemorative de război, Alin Tișe și Claudiu Salanță ne-au răspuns, cu nonșalanță, că ei nu dispun de o astfel de listă și ne-au trimis să ne adresăm Oficiului Național pentru Cultul Eroilor.

OK, noi știm că foștii pedeliști s-au p**at pe memoria eroilor neamului românesc și că Dudu di la Turda a stat nonșalant atunci când buldozerele săpau în cimitirul eroilor din Turda, dar să scrii și să-ți asumi, în mod oficial, faptul că tu, Consiliul Județean Cluj, efectiv nu respecți legea … e grav!

Așa că, data viitoare, dragii noștri, când îl veți vedea pe Tișe că stă pios în fața unui monument, să știți că e pur politică și că lui i se rupe scula de eroii țării noastre, lucru semnat și ștampilat! 

spot_img
%d bloggers like this: