fbpx
spot_img
HomeStiri din ClujCand altruismul transforma moartea in speranta

Cand altruismul transforma moartea in speranta

- Advertisement -

O altă zi în care oameni cu suflet mare înfăptuiesc minuni pentru semenii lor. Alţi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant de rinichi datorită gestului altruist făcut de o familie, de această dată la Cluj Napoca. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de aşteptare. În aceste zile atât de dificile, gestul familiei şi efortul echipelor medicale, ne obligă să fim profund recunoscători faţă de toţi cei care aduc speranţa pentru viaţă, care se luptă pentru viaţa semenilor lor.

Mulţumim echipei ATI II şi de coordonare transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca, Dr. Monica Scutariu –kdp şi as. Susana Stănescu – coordonator transplant, prima verigă din acest sistem complex al transplantului, care au făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor 2 oameni. Este cea de-a 7-a prelevare de organe de anul acesta realizată la spitalul clujean şi cea de-a 58-a la nivel naţional. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrului de excelenţă din Cluj, coordonate de Dr. Florin Elec și Dr. Mihai Suciu, aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant renal pentru alţi 2 pacienţi: o femeie de 40 de ani și un bărbat de 46 de ani.

Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă.Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte!

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Pitbull liber pe străzile din Câmpia Turzii

0
Au trecut câteva luni bune de când câinii vagabonzi nu mai reprezintă o problemă pentru cetățenii din Câmpia Turzii. Totuși, în această după-amiază, în zona...

Comentarii

%d bloggers like this: