spot_img
spot_img

Campanie pentru resurse regenerabile, la Primăria Mihai Viteazu

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Generează energie electrică ieftină, de la lumina soarelui.
Sistemele (panourile) solare de energie electrică, de asemenea cunoscute și sub numele de celule fotovoltaice solare (PV), captează energia solară folosind celule fotovoltaice. Aceste celule nu au nevoie de lumina directă a soarelui pentru a funcționa – ele pot genera electricitate și într-o zi noroasă. Celulele transformă lumina solară în electricitate, și aceasta poate fi folosită pentru a utiliza(folosi) aparatele de uz casnic și iluminat.

Beneficiile energiei electrice solare
Reduce facturile la electricitate: lumina soarelui este gratuită, astfel încât odată ce ați plătit pentru instalarea inițială costurile la energie electrică vor fi reduse.
Fiți plătiți pentru energia electrică pe care o generați: tarifele guvernului care incurajează folosirea energiei regenerabile vă plătește pentru energia electrică pe care o generați (produceți).

Vinde energie electrică înapoi la sistem (caroiaj,retea): dacă sistemul dumneavoastră produce mai multă energie electrică decât aveți nevoie, sau când nu se poate folosi, puteți vinde Reduce amprenta de carbon: energia electrică solara este verde, energie regenerabilă și nu emite nici dioxid de carbon nociv sau alți poluanți. Un sistem solar PV tipic pentru casă ar putea economisi peste o tonă de dioxid de carbon pe an – asta înseamnă mai mult de 30 de tone de peste durata sa de viață.

Cum funcționează celulele fotovoltaice?
Panourile solare sunt făcute din straturi de material semiconductor de obicei silicon, când lumina strălucește pe celulă, creaza un câmp electric de-alungul straturilor. Cu cât e lumina soarelui mai puternică cu atât se produce mai multă electricitate. Grupurile de celule sunt montate împreuna în panouri sau module ce pot fi montate pe acoperișul dumneavoastră.
Puterea unei celule este măsurată in kilowati putere(kWp). Aceasta este rata la care generează energie la performanțe de vârf în lumina directă a soarelui pe deplin în timpul verii. Celulele fotovoltaice vin într-o varietate de forme și dimensiuni. Cele mai multe sisteme fotovoltaice sunt alcătuite din panouri care se potrivesc pe partea de sus a unui acoperiș existent dar puteți potrivi de-asemenea țigla solară.

Un sistem făcut din țigle solare costă în medie cam de două ori mai mult decât echivalentul unui panou solar deși vei economisii banii pe care i-ai fi dat pe țiglele de acoperiș(normale)sau pe tabla de acoperiș. Plăcile de sisteme solare nu sunt la fel de eficiente ca și sistemele de panouri și sunt utilizate mai mult din motive estetice sau de planificare.

Tip 1 – Sistem fotovoltaic fără racordare la rețea – off grid – sisteme autonome
Puterea este generată de PV (fotovoltaice) panouri solare, generator de vânt, mini-hidro sau o combinație a acestor surse și este livrată la centrul de control. Centrul de control este format dintr-un invertor/incărcător, controller de incărcare, circuit de protecție și echipament de monitorizare. Controllerul de încărcare determină cantitatea de energie a bateriilor solicitată la un moment dat de la sursele de generare și le protejează de supraîncărcare. Invertorul convertește puterea DC stocată din baterie in 230V AC pentru casă. Dacă nu exista energie regenerabilă suficient pentru a menține bateria, invertorul va porni automat generatorul de rezervă și devine un încărcător de baterii pentru a le reîncărca din nou.

Tip 2 – Sistem fotovoltaic cu racordare la rețea – on grid
Puterea este generată de PV (fotovoltaice) panouri solare, generator de vânt, mini-hidro sau o combinație a acestor surse și este livrată la invertorul conectat la rețeaua națională de energie electrică. Invertorul inteligent transformă energia din surse regenerabile pentru a fi utilizată în casa ta și controlează fluxul de exces de energie la rețeaua națională. Contorul cu dublu sens va măsura fluxul de energie la și de la rețeaua națională. La sfârșitul fiecărei luni, se va putea vedea diferența dintre utilizarea de energie de la rețeaua națională și energia pe care ați generat-o cu ajutorul sistemului fotovoltaic instalat.

Tip 3 – Terenuri
Montajul gardului de împrejmuire a parcului fotovoltaic- care cuprinde forare găuri, betonare, montaj stâlpi, montaj plasă, montaj sârmă ghimpată, montaj poartă;
Amenajarea drumului de acces, dar și pregătirea terenului;
Bătut stalpi;
Montajul meselor;
Montajul panourilor fotovoltaice; 
Montajul invertoarelor; 
Cablajul de la panouri şi invertoare până la transformator;

Fotovoltaic – este folosit pentru a descrie tehnica de conversie a energiei solare direct în energie electrică. Acest aşa-numitul efect fotovoltaic, generate de energia luminii, a fost descoperit de Alexander Becquerel în 1839.

Termenul “fotovoltaic” provine din greaca veche cuvântul “phos”, adică lumină, şi unitatea SI pentru tensiune electrica (volt)

Când fotonii sunt loviţi de o celulă solară, electronii sunt stimulaţi să migreze şi un curent electric se produce între partea întoarsă spre lumină şi partea întoarsă de la lumină. Curentul electric curge imediat ce, circuitul electric este închis.

Este nevoie de un invertor pentru transformarea acestui curent continuu în curent alternativ utilizat în reţele, pentru a putea alimenta această energie electrică în reţeaua naţională de electricitate.

Fotovoltaica este o tehnologie indispensabilă atunci când vine vorba de a asigura furnizarea de durată şi în condiţii de siguranţă a energiei în viitor.

Preţurile panourilor solare fotovoltaice au scăzut dramatic în ultimii ani, în timp ce preţurile la energie continuă să creasca la o rată de 7,5% pe an, în medie, în Romania.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Viperele fac tot mai multe victime! Salvamont lansează un semnal de alarmă!

Tot mai multe vipere au fost semnalate, inclusiv în Cheile Turzii, motiv pentru care organizațiile Salvamont au lanssat...

NoMAD Library, în Cheile Turzii

Asociația Exploratorilor Pușcații, susținută de Consiliul Județean Cluj și Primăria comunei Mihai Viteazu, organizează în perioada 25-26 iunie...

Festival Coral „De Sânzâiene” la Mihai Viteazu

Primăria și Consiliul Local Mihai Viteazu, în parteneriat cu Casa de Cultură Mihai Viteazu, organizează un eveniment excepțional,...

Primăria Mihai Viteazu începe distribuirea tichetelor sociale pentru produse alimentare și masă caldă

Persoanele fără adăpost, familiile cu venituri mici și cele monoparentale, cu venituri mici, care nu beneficiază de alocația...
spot_img

Știrea Cititorului: „La Kaulfand e o aglomerație de mori, dar Garcea păzește copacii și țevile”

Un cititor RefleqtMedia ne-a trimis, ieri, o fotografie în care apare un polițist local, lângă țevile de gaz de vis-a-vis de Kaufland. Fotografia a fost însoțită de...
%d bloggers like this: