spot_img

Campanie de phishing, în numele BRD România

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Companiile de hackeri din Rusia nu se dau în lături de la nimic, atunci când vine vorba să lanseze atacuri de phishing, prin intermediul adreselor de email.

Astfel, oamenii trebuie să fie foarte atenți atunci când le vin emailuri, iar RefleqtMedia vă ajută cum să identificați un atac de tip „phishing”.

Bunăoară, dacă primiți vreun email din partea vreunei societăți comerciale (bănci, hypermarket, spital, instituție etc), primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să urmăriți ADRESA DE EMAIL DE UNDE VINE.

În cazul celui mai recent atac identificat de RefleqtMedia, sub brandul „BRD” ne-a venit un email intitulat „actualizare dosar”.

La prima vedere, pentru un ochi neantrenat, mailul trimis părea „safe” … după cum se vede venea „din partea BRD” și conținea trei link-uri pentru „identificare”.

De fapt, fiindcă suntem profesori în campanii de phishing și avem mulți prieteni în IT (pe care-i folosim chiar acum pentru a monitoriza cel mai mare tun de presă care se va da la Turda), știm cum să identificăm campaniile de phishing.

Așadar, am ținut cursorul de la mouse deasupra „adresei BRD” și am descoperit ADEVĂRATUL ADRESANT:

De asemenea, cele 3 link-uri prezentate mai sus duceau către un site denumit coralrestorationproject.org pe care VĂ SFĂTUIM SĂ NU-L ACCESAȚI!

Dar, campaniile prin email nu sunt singulare. În urmă cu trei zile, o persoană din Câmpia Turzii, foarte cunoscută și apreciată la nivel național, a fost la un pas să rămână fără banii de pe card, după ce a dat click pe o campanie PE FACEBOOK!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Trândăveala Consiliului Județean Cluj alungă investitorii de la Tetarom 5 Luna

Deși în luna februarie se zvonea că un gigant auto ar fi interesat de Parcul Industrial Tetarom 5,...

Investiții de 626 de milioane de euro în infrastructura de gaze a României

Compania naţională Transgaz a semnat marţi, la Davos, un acord cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei...

Tragedie la aeroportul Târgu Mureș – a căzut cu parașuta

Astăzi, în jurul orei 11.45, polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un tânăr,...

DJ Ionuț Petrovan și Compact Paul Ciuci vor face SHOW la zilele orașului!

Vă era dor de distracție, muzică, ringhiș și artificii? Ei bine, așteptarea voastră a luat sfârșit deoarece luna iunie aduce...
spot_img

La volan, fără permis, prin Viișoara

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliției Rurală Câmpia Turzii, au depistat un conducător auto,...
%d bloggers like this: