spot_img
spot_img

Calendarul privind organizarea și desfășurarea probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/ maternă, din cadrul admiterii în învățământul liceal de stat, pentru anul școlar 2022-2023

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În conformitate cu ordinul Ministerului Educației, nr. 5.150/2021, prin care au fost aprobate Metodologia  și Calendarul de admitere în clasa a IX-a, nivel liceal de stat, pentru anul școlar 2022-2023,  în perioada 18-27 mai 2022 elevii claselor a VIII-a, din sistemul de învățământ preuniversitar din județul Cluj, în funcție de opțiunile exprimate în cererea – tip de înscriere, vor  susține probele de aptitudini și de cunoștințe de limbă modernă/ maternă din cadrul examenului de admitere în liceele cu clase având specific bilingv și în liceele vocaționale, pentru profilul artistic, pedagogic, teologic, militar, sportiv și waldorf, cu specilizările aferente.

În toate unitățile de învățământ din județul Cluj, în perioada 16 mai – 13 iunie 2022 se vor desfășura, ședințele și activitățile de îndrumare și consiliere a părinților și a elevilor claselor a VIII-a, pentru prezentarea calendarului și a metodologiei de admitere, în vederea infomării acestora, cu privire la completarea fișelor de opțiuni și a etapelor ulterioare susținerii probelor scrise, din cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2022.

Admiterea candidaților în liceele clujene cu specific vocațional este condiționată de susținerea probei de aptitudini, în profilul liceului, ținând cont de specializările unității de învățământ preuniversitar pentru care elevii pot să opteze.

Înscrierea elevilor din clasele a VIII-a, interesați pentru susținerea probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, s-a realizat la unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, potrivit graficului disponibil pe site-ul I.Ș.J. Cluj:  https://www.isjcj.ro/descarca/10334.

Probele de aptitudini organizate pentru admiterea în liceele vocaționale vor fi apreciate astfel:

  • Pentru profilurile artistic, sportiv, teologic și pentru specializarea filologie -liceul Waldorf- aprecierea probelor de aptitudini se face prin note.
  • Pentru profilul pedagogic, aprecierea probelor de aptitudini se face pe bază calificativelor admis/respins.

Comunicarea rezultatelor finale la probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă maternă și limbi moderne va avea loc pe data de 27 mai 2022, în formă anonimizată, prin utilizarea unor coduri atribuite candidaților de către comisiile de admitere.

Toate informațiile actualizate, cu privire la etapele, din cadrul admiterii în clasa a IX-a, nivel liceal de stat, pentru anul școlar 2022-2023, pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

 

                                                      Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean Cluj                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

A început procesul de dezinfecție a unităților de învățământ din Turda!

https://www.facebook.com/100000284983922/videos/pcb.3101650099854459/3101643613188441 Din prima clipă în care elevii nu au mai participat la cursuri, Primăria Municipiului Turda a decis demararea operațiunilor de dezinfecție a unităților de...
%d bloggers like this: