spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Avram Gal, Vicepreședinte ALDE, aduce în România cea mai prestigioasă asociație americană de sprijin a familiilor soldaților care și-au pierdut viața în teatrele de război

spot_img

 

Am avut astăzi privilegiul de a concretiza inițiativa demarată cu ocazia vizitei din Statele Unite de la începutul lunii februarie, când alături de doamna Bonnie Carrol ne-am angajat să aducem în România una dintre cele mai prestigioase organizații americane, ce sprijină îndeaproape militarii și familiile acestora.

Doamna Carroll este fondatoarea Asociației “Tragedy Assitance Program for Survivors (TAPS)”, entitate non-guvernamentală ce derulează programe de asistență în sprijinul familiilor soldaților care și-au pierdut viața în teatrele de război.
Pentru dedicare și sprit de sacrificiu dna Bonnie Carrol a fost distinsă de președintele SUA, Barack Obama, cu “Medalia libertății”.

Filiala din România va fi un cap de pod al TAPS pentru întreaga regiune și vă spun foarte sincer că la momentul demarării cooperării nu ne-am imaginat cât de importantă va fi activitatea pe care o vom desfășura aici. După opt decenii de pace și prosperitate, estul continetului European este zdruncinat de un război absurd și sângeros. Dincolo de criza umanitară, dacă ostilitatile se vor prelungi, numeroase familii ucrainene se vor confrunta cu o realitate mult mai crudă: pierderea în război a unui membru al familiei. Această traumă cu greu poate fi depășită fără ajutor, iar alături de domna Carrol am agreat ca TAPS România să devenină un punct de sprijin și coordonare pentru acțiunile de asistență pe care le vom derula în sprijinul comunităților afectate.

În țara noastra există de asemena familii care și-au pierdut un membru în teatrele de operații, cu precădere Afganistan, iar în scurt timp vom conlucra cu MApN și asociațiile dedicate pentru a vedea cum putem veni în sprijinul urmașilor.

Trăim vremuri tulburi și cred că nimeni nu poate să prevadă la acest moment cât de aproape suntem de un armistițiu. Cert este că fiecare zi de război se traduce în pierderi de vieți omenești, atât în rândul combatanților, cât și al civililor ucraineni. Am văzut în ultima lună cum arată disperarea din privirile oamenilor care au luat calea pribegiei. Sărăcia, lipsurile materiale sunt o încercare grea, însă absolut nimic nu se compară cu pierderea în vâltoarea acestui război nedrept a unui tată, soț, frate sau a oricărei persoane apropiate. Vom face tot ce este omenește posibil pentru a le ușura povara și suferința.

spot_img
spot_img
spot_img