spot_img
spot_img

Avram Gal, despre impactul implicării lui Eric Trump în mediul de afaceri românesc

spot_img

Eforturile pe care le-am depus în ultima perioadă în beneficiul consolidării relației bilaterale România – SUA dau rezultate.


Așa cum am afirmat în repetate rânduri, susțin deplin construirea unei relații securitare robuste cu SUA, însă totodată, afirm cu tărie că relația economică trebuie adusă la un nivel cel puțin similar. Statele Unite sunt prin excelență un actor pragmatic. Washingtonul își cunoaște foarte bine interesele, iar adesea a dat dovadă de abilitați și determinare extraordinare pentru a le împlini. De aceea, spun că este oportun ca investițiile americane în România să crească pentru că numai astfel toate celelalte dimensiuni ale relației bilaterale se vor dezvolta la adevăratul potențial.

În contextul vizitei pe care o efectuez în SUA, am avut oportunitatea unor discuții foarte interesante cu Eric Trump, despre mersul afacerilor globale actuale, dar și despre rolul pe care o țară cu profilul României îl poate avea în acestă nouă arhitectură care va redefini lumea pentru urmatoarele decenii.

Eric Trump administrează actualmente The Trump Organization, imperiul de business construit de la firul ierbii de tatăl său, respectiv de fostul președinte american Donald Trump. Unul dintre principalele domenii de activitate îl reprezintă investițiile imobiliare, iar experiența acumulată de familia Trump în acest domeniu este absolut impresionantă.

Cu ocazia vizitei de lucru din SUA, am lansat la apă un fond de investiții care își propune demararea unor proiecte imobiliare de anvergură. Aici nu vorbim doar despre resurse financiare venite de peste Atlantic, ci și despre transferul unor standarde calitative ce vor impacta modelul de business autohton. Afacerile sănatoase, cu valoare de adăugată relevantă au rămas doar un deziderat pentru România. Business-urile de tip speculă, cu profituri halucinante obținute peste noapte în dauna calității, nu trebuie sa mai reprezinte “modelul de succes” în țara noastră. Avem nevoie de proiecte durabile, de companii deschise către o relație de anduranță și predictibilă. Este vizibil cu ochiul liber cum “tunurile” și matrapazlâcurile din mai toate sectoarele de activitate au ținut România departe de potențialul său.

Discuția cu Eric Trump (în calitatea sa de manager al unui imperiu de miliarde) a vizat în egală măsură identificarea parametrilor pe care o companie trebuie sa-i îndeplinească pentru a fi considerată un partener onest și “de cursă lungă”.
Știu foarte bine ce trebuie făcut și voi lucra cu determinare la proiectele investiționale demarate, în primul rând, pentru a arăta că se poate și altfel. America privește cu încredere spre România și în numeroasele vizite pe care le-am întreprins am fost primit cu deschidere. Adesea, problema este chiar la noi, pentru că de prea multe ori politicenii români au mers în Statele Unite pentru fotografii, și mai puțin pentru propuneri pragmatice. Pentru a fi respectați de alții, trebuie mai întâi noi să ne respectăm națiunea, atunci când plecăm de acasă cu pretenția că o reprezentăm.

Cert este ca lumea se schimbă, iar România, fără voia sa, s-a trezit aproape de ochiul furtunii. Altfel spus, situația din proximitatea tării noastre este mult prea primejdioasă pentru a mai permite cuiva să trateze România ca pe o țară bananieră.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Atentie la centralele de apartament! Un bloc de locuinte s-a facut tandari!

Un bloc de locuinte s-a facut praf, dupa ce...

TRANSPORT AGABARITIC ÎN ZONA TURDA RESTRICȚII DE TRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Interlopul care a comandat ASASINAREA unui jurnalist – condamnat la 11 ani de pușcărie!

În sfârșit se face dreptate în România! Interlopul Lucian Boncu...

Deplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, la Viișoara

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Accident rutier la Mociu – un Sandero s-a răsturnat

O autospecială și un echipaj SMURD au fost alertate...

Horia Nasra ne da vestea cea mai rea – DJ 150 va fi doar CÂRPIT

DJ 150 Viisoara - Frata este rusinea cea mai...

Cod roșu de furtună la Băișoara

Două avertizări RO_ALERT au vizat zona Băișoara, Valea Ierii,...

De ce suferă oamenii buni?

De ce are importanță Este nedrept ca oamenii buni să...

VACANȚA S-A TERMINAT! SUNTEȚI PREGĂTIȚI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT?

    După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce...
spot_img
spot_imgspot_img

La doar 4 anișori are nevoie de transfuzie de sânge – haideți să dăm o mână de ajutor

David Gyorgy, din Târgu Mureș, are doar 4 anișori și este internat la Clinica de Pediatrie 2 din Târgu Mureș. Astăzi, între orele 8:00 și...

ORĂȘELUL ÎN CARE CEI MICI VOR FI CEI MARI!

Ziua de 1 iunie 2018 va fi una cu adevărat specială pentru copiii din Municipiul Câmpia Turzii. Asta deoarece administrația locală le-a pregătit celor mici...

Ce se întâmplă cu clădirea Casei de Cultură?

 Una dintre clădirile lăsate de izbeliște în ultimii 30 de ani, care tronează în Centrul Turzii și care dă o notă negativă orașului este...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: