fbpx
Monday, June 5, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri - nationalAu apărut primele victime ale sezonului de iarnă: două persoane au murit...

Au apărut primele victime ale sezonului de iarnă: două persoane au murit înghețate

spot_img

În acest week-end s-au înregistrat primele căderi de zăpadă din țara noastră și, deja, au apărut primele decese cauzate de hipotermie.

O femeie din comuna Mogoșești, din județul Iași, a fost găsită în zăpadă și a murit la spital, iar un alt bărbat, tot din județul Iași, comuna Păușești, este internat la spital cu șoc hipotermic.

Victima, în vârstă de 72 de ani a fost adusă de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi în comă, cu temperatura corporală de 28 grade Celsius.

„În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică”, a spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator local al UPU – SMURD. Femeia era în grija unei vecine, care a găsit-o cu hainele ude, căzută în curte, conform informateca.ro.

Bărbatul adus la spital în șoc hipotermic este consumator cronic de alcool, iar când a fost găsit avea o temperatură corporală de 27 de grade.”, scrie ziarulunirea.ro

Pentru a evita intrarea în hipotermie, se recomandă să nu petreceți mai mult de 2-3 ore în frig și, sub nicio formă, să nu stați pe loc, când nu sunteți lângă o sursă de căldură.

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: