spot_img

Atitudine de bărbat a președintelui PSD Cluj – Alexandru Cordoș

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În contextul disensiunilor tot mai acerbe din Ucraina, precum și a mișcării de maestru a lui Vladimir Vladimirovich Putin privind recunoașterea indepdendenței republicilor Donetsk și Lughansk, președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș – senator cu două mandate și profesor de drept la Universitatea Dimitrie Cantemir, a remis un comunicat de presă, prin care condamnă FERM acțiunile liderului rus.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina este unul recurent, care din păcate induce din ce în ce mai multă tensiune la nivelul relațiilor internaționale globale.

Asistăm la o strategie politică sistematică, bazată preponderent pe acțiuni diplomatice, care exercită o presiune permanentă asupra celor implicați, cu intenția de a da cât mai multe șanse negocierilor și a reduce riscul unui conflict armat.
 
Din păcate situația dintre Rusia și Ucraina este una extrem de volatilă, pericolul de degradare și escaladare fiind omniprezent de la o oră la alta.
 
În funcție de modul în care provocările din Donbas vor crește în intensitate vom putea aprecia dacă acest conflict va deveni unul regional cu implicarea directă a NATO sau se va limita la estul Ucrainei.
Așa cum este normal, România se pregătește pentru eventualele schimbări geopolitice și militare dar și pentru posibilele consecințe ale acestora, aici mentionand o potențială criză energetică sau apariția valurilor de refugiați de război.
 
 
Ca membru NATO, România se axează pe sprijinirea demersurilor în găsirea celor mai bune soluții diplomatice, dar în același timp este pregătită și pentru posibilele scenarii militare.
Permanent Ministrul Apărării și autoritățile statului se ocupă de toate aceste aspecte, atât la nivelul mobilizării resurselor dar și în ce privește cooperarea internațională.
 
Am încredere că se va găsi o formă de negociere și colaborare a statelor astfel încât să nu existe repercusiuni asupra Ucraina în urma presiunilor făcute de Rusia și că acest conflict se va stinge treptat în urma negocierilor.”, a transmis președintele PSD Cluj – Alexandru Cordoș.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Crimă în zona de munte a Clujului? O târgumureșeancă a dispărut în condiții suspecte

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 13.05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel...

Cu burta la gură, înainte de majorat – vezi câte mame minore are județul Cluj

În conformitate cu statisticile europene publicate recent, România se numără printre țările cu cele mai multe mame minore. Pornind...

VIDEO – Două persoane rănite în accidentul de pe Centura Vâlcele – Apahida

Două persoane au fost rănite în tamponarea în lanț petrecută pe Centura Vâlcele-Apahida. „Până în acest moment, trei persoane...

Accident rutier FOARTE GRAV pe Centura Vâlcele – Apahida

4 autoturisme sunt implicate, chiar acum, într-un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele - Apahida. La fața locului intervin...
spot_img

Domeniul Public Turda recrutează zilieri pentru sere

S.C.DOMENIUL PUBLIC TURDA S.A., aflata in subordinea autoritatii locale...
%d bloggers like this: