fbpx
spot_img
spot_img

Atenție la LEGE! Cu tractorul nu este de glumit!

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Legea s-a schimbat, astfel că persoanele care cred că e o idee bună să conducă tractorul FĂRĂ PERMIS vor avea „surprize”.

- Advertisement -
- Advertisement -

În conformitate cu o serie de modificări pe care Ministerul Justiției dorește să le aducă la Codul Penal, persoanele care conduc tractoare sau utilaje similare, pe drumuri publice, fără a deține permis, vor fi sancționate drastic.

Aceste modificări vin ca urmare a mai multor decizii de neconstituționalitate din ultimii ani și vor să reglementeze clar care sunt pedepsele pentru conducerea fără permis a tractorului sau neînmatricularea acestuia.

Conform noilor propuneri de modificare a Codului Penal, în cazul conducerii unui tractor, proiectul de lege va include la aceste infracțiuni punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat sau cu număr fals. 

Astfel, proiectul de lege propune următorul cuprins pentru dispozițiile art. 334 alin. (1), (2) și (4) și art. 335 alin. (1) și (2): „Art. 334. – (1) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă. Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”

Același document mai prevede o altă modificare care se referă la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase ori a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: