spot_img

Atacurile câinilor periculoși a pus Poliția pe jar

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, cu sprijnul  reprezențanților Asociației Chinologice Române și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj derulează activități la nivelul întregului județ, în scopul asigurării siguranței comunității în spațiul public și prevenirii unor evenimente negative care pot duce la rănirea unor persoane de către exemplare de câini agresivi sau periculoși.

 

 

În acest context sunt organizate o serie de acțiuni, atât preventive, de informare a iubitorii de câini despre condiţiile şi obligaţiile prevăzute de lege atunci când deţin un câine periculos sau agresiv, cât și de control.

 

Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.55 din 2003 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, (art.1) prin câini periculoşi se înţelege câinii aparţinând următoarelor rase, grupate în două categorii, după cum urmează:

categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

 

Reamintim proprietarilor de câini periculoşi sau agresivi că au o serie de obligații, printre care depunerea la sediul poliţiei (în a cărei rază este situat imobilul în care este deţinut câinele) o adeverinţă în fotocopie, eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoria celor periculoşi sau agresivi, precum şi o declaraţie pe propria răspundere.

 

În perioada următoare vom reveni cu obligațiile și interdicțiile deținătorilor de câini agresivi sau periculoși prevăzute de normele legislative, dar și cu informații privind aspectele constatate de polițiști și specialiști cu atribuții în domeniu, în cadrul activităților derulate.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

VIDEO – Două persoane rănite în accidentul de pe Centura Vâlcele – Apahida

Două persoane au fost rănite în tamponarea în lanț petrecută pe Centura Vâlcele-Apahida. „Până în acest moment, trei persoane...

Accident rutier FOARTE GRAV pe Centura Vâlcele – Apahida

4 autoturisme sunt implicate, chiar acum, într-un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele - Apahida. La fața locului intervin...

Peste 150 de jandarmi vor fi la barajul dintre U Cluj și Dinamo

Mâine, 21 mai, mai mult de 150 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca vor...

Filmul românesc de animație Merge și-așa va rula în Cluj, la Cinema City, Cinema Victoria și Cinema Arta

Un film de animație românesc, tonic și amuzant, “Merge și-așa”, în regia lui Valentin Urziceanu, va rula din...
spot_img

Deputații clujeni la un an de mandat – care sunt cifrele cu care se laudă?

A trecut exact un an de când județul Cluj și-a ales deputații care să-l reprezinte în forul legislativ național. În acest context, RefleqtMedia vă prezintă întreaga activitate,...
%d bloggers like this: