spot_img
spot_img

Asociația T9 și-a început anul cu un nou atac asupra presei locale

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Sub pretextul unui mesaj „motivațional”, asociația T9 a reușit să atace, încă odată, presa locală din Turda, încercând chiar o ingerință în politica redacțională a site-urilor de știri care, zi de zi, contribuie la informarea cetățenilor.

„Începem anul cu un mesaj pentru ziariștii locali: Ovidiu, Ionel, Gelu, Horia, Marian, Emil și toți ceilalți din presa locală. Vizionați “The Post” cu Meryl Streep și Tom Hanks. Mesajul final al filmului este în decizia Curții Supreme: “Presa aparține celor guvernați, nu celor care guvernează.”

Luați-vă ca model ce au făcut New York Times și Washington Post: nu serviți interesele celor de la putere, ci interesul cititorilor voștri.

Concret, la Turda:
– dacă podul nu e nici acum reparat, nu lăudați “eforturile” administrației, ci criticați întârzierea de ani de zile.
– dacă gunoiul se colectează selectiv iar apoi Privalul îl amestecă la loc, fiți necruțători cu Primăria și cu firma de salubritate.
– dacă drumurile sunt praf, nu lăudați planurile de mobilitate urbană, ci întrebați administrația locală la ce dată va fi terminată fiecare stradă.


Rolul ziariștilor este să vegheze la modul cum e guvernată o comunitate, nu să îi atace pe cei care critică puterea. Așa funcționează o societate democratică.
Vă dorim succes în activitate și un An Nou cu cât mai multe realizari!”, este mesajul transmis de Asociația T9.

Ei bine, pentru că subsemnatul a fost primul menționat de către reprezentanții opoziției turdene, am decis să le dăm un scurt răspuns, pentru a vedea și ei „cu ce se mănâncă pâinea”.

În primul rând, nu acceptăm ca o asociație formată din șomeri, fermieri, pensionari și casnice să ne explice care este rolul mass-mediei, cu atât mai mult nu acceptăm ca aceștia să folosească sintagma „rolul ziariștilor” într-o dezinformare crasă.

Mass-media nu este nici instituție de forță, nici poliție și, cu atât mai mult, nu scrie la ordinele sau la „îndemnul” cuiva. Rolul mass-mediei este acela de a informa, de a relata faptele, de a prezenta adevărul … nu de a critica.

Cât privește partea cu „Concret la Turda” … haideți să dăm cărțile pe față, pas cu pas:

dacă podul nu e nici acum reparat, nu lăudați “eforturile” administrației, ci criticați întârzierea de ani de zile – păi, nu cred că există un singur site de știri local care să nu fi scris, în repetate rânduri, de lipsa de reacție și de păsare a CNAIR  și a Ministerului Transporturilor în legătură cu acel pod.

Subsemnatul, am scris în nenumărate rânduri despre pericolele la care sunt expuși turdenii și șoferii care tranzitează acel pod, din cauza nepăsării CNAIR… a, că T9 încearcă să lovească în Cristian Matei folosind, în mod injust, un subiect care stârnește emoție colectivă, este altă mîncare de pește, însă adevărul este simplu: Reabilitarea podului NU ȚINE DE PRIMĂRIA TURDA!

În chestiunea colectării deșeurilor – de asemenea, RefleqtMedia a scris despre lipsa de reacție și de activitate a Prival Ecologic Servis, care nu și-a făcut datoria, de-a lungul timpului. La fel, am scris și despre impotența Asociației „Eco Metropolitan Cluj”, care gestionează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, care a fost început în 2008 și nu este terminat nici acum.

În chestiunea drumurilor, facem o mică paralelă între ultimul mandat al lui Tudor Ștefănie, în care n-a fost turnată o lopată de asfalt și mandatul acesta al lui Cristian Matei, în care au fost reabilitate străzi care n-au văzut „asfaltul” în toată istoria lor.

Da, mai multe străzi sunt praf, dar asta pentru că acolo se lucrează. Pe 22 decembrie se lucrează, în cartierul industrial se lucrează, în Băi se lucrează, în Poiana se lucrează. Pentru a asfalta o stradă, cap-coadă, în mod standardizat, care să și țină, este nevoie de mai multe etape, pe care reprezentanții T9, deși le cunosc, le ignoră.

Ca urmare, domnilor, nu mai vorbiți voi de rolul presei … ci încercați să cuceriți electoratul prin ceea ce faceți voi … nu prin ceea ce spuneți că nu fac alții.

Adevărul, dincolo de toate, este că T9, dintr-o asociație care promitea multe și „avea soluții” s-a transformat într-una care postează, steril, pe rețelele de socializare, semn clar că adevăratele valori ale asociației au fost Călin Pintea, Bogdan Bulgaria și Daniel Doboș și odată cu plecarea lor din asociație, s-au terminat toate inițiativele acesteia.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Top 7 Licee în Turda și Câmpia Turzii, după rezultatele de la BAC

Având în vedere că Ministerul Educației a făcut publice rezultatele examenului de Bacalaureat, am decis să alcătuim un...

Beat, la volan, prin Turda

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 02.35, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda, au oprit...

Vine căldura! Temperaturi peste 37*C în zona Turda – Câmpia Turzii

Un val imens de căldură va lovi România începând cu data de 29 iunie. Potrivit Severe Weather Alert România,...

Iată cele mai noi informații despre MOMENTUL DESCHIDERII ștrandului Durgău

Devreme ce mulți cititori RefleqtMedia ne întreabă când se va deschide Ștrandul Durgău, am contactat reprezentanții Salina Turda, pentru...
spot_img

Horia Nasra il ia la intrebari pe ministrul Apararii despre despagubirile de la Luna

În această săptămână l-am interpelat pe senatorul Gabriel-Beniamin LEȘ, Ministrul Apărării Naţionale, cu privire la declanşarea procedurilor de expropriere din Luna pentru Baza Aeriană,...
%d bloggers like this: