fbpx
spot_img
HomeStiri din ClujARTICOLE PIROTEHNICE CONFISCATE DE POLIȚIȘTII CLUJENI

ARTICOLE PIROTEHNICE CONFISCATE DE POLIȚIȘTII CLUJENI

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj acționează în vederea verificării legalităţii desfăşurării de operaţiuni cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate, la data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 19.40, aceștia au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Giarmata, județul Timiș, în timp ce transporta aproximativ 2.950 kg articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 și F4, cu intenția de a le distribui  unor persoane neautorizate din județul Cluj, în vederea comercializării.

 

Cercetările se efectuează  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995R privind regimul materiilor explozive.

 

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

 

Activitățile întreprinse au beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și a polițiștilor din cadrul Secției 6 Poliție Cluj-Napoca.

 

*

 

La aceeași data, în jurul orei 11.10, polițiștii au depistat pe raza localității Florești, un bărbat de 30 de ani, din comuna Ștefăneștii de Jos, județul Arad, în timp ce încerca să comercializeze, fără drept, articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3.

 

Cu ocazia activităților desfășurate, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 50 de kilograme de articole pirotehnice.

 

În cauză cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, deschis ca urmare a săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995R privind regimul materiilor explozive.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

ȘTIAI CĂ dacă NU faci aceste lucruri pui în pericol siguranța...

0
Meseria de părinte nu este deloc ușoară. Aceasta reprezintă o adevărată provocare, dar aduce în egală măsură atât bucurii și satisfacții nemăsurate, cât și...

Comentarii

%d bloggers like this: