spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

ANAF intensifică acțiunile de verificare a persoanelor fizice cu averi mari 

spot_img

ANAF a accelerat puternic, anul trecut, verificările persoanelor fizice cu averi mari, potrivit Profit.ro. Numărul de controale finalizate, numărul de decizii de impunere și totalul veniturilor constatate suplimentar sunt la niveluri record. În primul trimestru din 2024, creanțele stabilite se ridică la 46,3 milioane lei, aproape de maximul de 47,74 milioane lei, consemnat în ultimul trimestru din 2023

Unitățile teritoriale ale ANAF încep să atenționeze contribuabilii că impozitul pe veniturile a căror sursă nu a fost identificată crește de la 16% la 70%, de la 1 iulie 2024. 

Măsura este valabilă pentru toate deciziile de impunere emise de organele fiscale începând cu 1 iulie.

Direcția Persoane Fizice cu Averi Mari din cadrul ANAF verifică în prezent situația fiscală personală a lui Sebastian Ghiță. ANAF a avut și în trecut demersuri similare, pentru a recupera sume importante. Sebastian Ghiță a plecat din România în decembrie 2016 și a fost dat în urmărire internațională prin Interpol.

ANAF a scos la licitație mai multe bunuri ale lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor (2005-2007 și 2009-2010). Proprietățile sunt evaluate la 5,69 milioane lei (4,78 milioane lei fără TVA). E vorba de apartamente în zona centrală a Capitalei și o vilă în județul Prahova. Vlădescu a fost condamnat pentru corupție.

spot_img
spot_img
spot_img