20.6 C
Turda
Wednesday, August 3, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaAmplă activitate de deratizare în Municipiul Turda

Amplă activitate de deratizare în Municipiul Turda

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Primăria Turda efectuează în perioada 21-28 Noiembrie o acțiune de deratizare pe domeniul public al municipiului
Turda. Acțiunea se desfășoară între orele 8.00 și 16.00. În cazul în care nu va fi posibilă desfăsurarea acțiunii de
deratizare din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala.

Acțiunea de deratizare se efectuează pe o suprafață de 4.000.000 mp și are in vedere următoarele obiective :
– cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, poduri, podețe, spații verzi.

La efectuarea operațiunii de deratizare se utilizează următoarele produse raticide: Rodexion Pasta și Prodiorat G- raticide pentru combaterea rozătoarelor, produse avizate de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide. Acestea fac parte din grupa Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Biocidelor avizate pentru profilaxia sanitar umană.

În caz de ingerare accidentală, antidotul este vit. K1.

Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem apel un apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze deratizarea proprietăților, curți interioare, subsolurile blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Primăriei Turda.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toți factorii interesați pentru reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerii acestora la un nivel numeric redus. Respectarea periodicității de efectuarea a operațiunii de deratizare (așa cum indică legislația în vigoare) duce la reducerea pericolelor produse de rozătoare: imbolnavire a populației și a animalelor, pierderi economice, etc.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: