fbpx
HomeȘtiri din TurdaAlocuțiunea rostită de primarul Municipiului Turda, Cristian Matei, cu ocazia Zilei Eroilor
spot_img
spot_img

Alocuțiunea rostită de primarul Municipiului Turda, Cristian Matei, cu ocazia Zilei Eroilor

- Publicitate -
spot_img

Astăzi este ziua pe care o dedicăm în mod special eroilor neamului nostru, într-un moment cu o deosebită semnificație religioasă. Se împlinesc 40 de zile de la Sfintele Paști, iar Ziua Înălțării la cer a lui Iisus Hristos s-a asociat de-a lungul veacurilor cu jertfa eroilor noștri, care în numele unor idealuri nobile și a unor valori spirituale fundamentale, au contribuit la dezvoltarea noastră ca popor, ca națiune, ca oameni.

În această zi, ne rugăm împreună pentru toți cei care au căzut pe câmpurile de luptă și ne arătăm profunda recunoștință față de cei care au avut puterea de a învinge moartea prin sacrificiu, demnitate și curaj, având în suflet un singur ideal: binele omenirii. Acești oameni extraordinari vor trăi veșnic în inimile noastre!

Consider că este foarte important ca exemplul acestor eroi să ne călăuzească pașii pe care îi facem zi de zi. Trebuie să fim conștienți că fiecare dintre noi avem o contribuție în viețile celor care ne înconjoară și oricare dintre noi putem fi într-un fel sau altul eroi. Pentru copiii noștri, pentru părinți, pentru persoanele pe care le iubim și pentru toți cei care au nevoie de noi. Dacă ne luptăm să fim în fiecare zi mai buni, mai smeriți, mai aproape de valorile morale și spirituale, cu siguranță vom reuși să proiectăm un viitor mai bun, în unitate și pace.

Sper ca semnificația acestei zile pline de emoție să ajungă în conștiința fiecăruia dintre noi! Dumnezeu să aibă în pază sufletele eroilor neamului nostru.

Hristos s-a înălțat!

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: