17 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeCluj NewsAlexandru Cordoș: Atunci când miza este alta decât interesul țării și al...

Alexandru Cordoș: Atunci când miza este alta decât interesul țării și al cetățenilor, adesea, rezultatele sunt dezastruoase

Date:

spot_img
spot_img
Consider că acest scenariu se regăsește, în prezent, în scena politică de dreapta, care, încă de la intrarea la guvernare, prin diferiți actori politici au căutat supremația, jocurile de putere, în schimbul unei colaborări, în interiorul partidului. Aceste aspecte reprezintă doar vârful unui aisberg, însă,sunt definitorii în traiectoria pe care o va avea politica de dreapta în viitorul apropiat.
 
Stabilitatea vine atunci când există structuri puternic închegate, simbioză și dialog, mai ales atunci când vorbim despre organizația unui partid politic. Cred că acestea au fost punctele sensibile din interiorul formațiunilor de dreapta.
 
Analizând retrospectiv situația, politica de dreapta și-a început destabilizarea și declinul încă în urmă cu aproximativ 8 ani. În ceea ce privește PNL rezultatele obținute la alegerile slabe din 2016, absorbția PDL și fricțiunile dintre cele două tabere, urmată apoi de ruptura creata de Orban prin crearea unui nou partid, toate acestea, în mare, au contribuit astăzi la destabilizarea și, aproape, prăbușirea dreptei, reprezentată de PNL,din scena politică.
 
În ceea ce privește USR, care se afirmă ca fiind un partid de dreapta, în realitate, prin actorii, politicile și programele pe care aceștia le promovează se arată a fi un amalgam de curente ideologice, de la conservatorism, la marxism, anarhism, combinat pe alocuri cu liberalismul clasic și naționalismul paternalist.
 
În acest moment, scena politică de dreapta este formată din 4 formațiuni politice, două dintre acestea fiind create ca o formă de protest, consider eu, față de facțiunile dintre care actorii politici au plecat, respectiv PNL și USR.
 
Din nefericire, în acest moment, toate această destabilizare aduce, de la sine, un dezechilibru la nivel guvernare, aspecte pe care Partidul Social Democrat nu și le dorește!
 
Avem nevoie de comunicare și stabilitate, avem nevoie de o dreaptă puternica care să conveargă cu ideile și măsurile pe care noi, partidul de stânga, le propunem pentru stabilizarea România.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: