spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

ALERT // Ploi abundente, cantități însemnate de apă (>70-90 l/mp), risc de viituri și inundații 🌧⚠️

🟧 COD PORTOCALIU
⏰ 10 decembrie, ora 00 – 11 decembrie, ora 12
📍 Carpații Occidentali, nordul Orientalilor, vestul Meridionalilor
⚠️ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali, pe rama vestică din nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 70-90 l/mp și, pe alocuri, 100-110 l/mp.

🌧🌊 Ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, crescând riscul producerii de viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale.

🟨 COD GALBEN
⏰ 9 decembrie, ora 12 – 11 decembrie, ora 15
📍 vestul, nord-vestul, local centrul și sud-vestul țării
🌧 Pe parcursul următoarelor 48 de ore, aria ploilor va fi în extindere, cuprinzând treptat cea mai mare parte a teritoriului. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și al Olteniei, precum și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă de peste 30-40 l/mp, iar în nord-vest, local 50-60 l/mp.

– – –

ℹ️ Notă: în special în zona Carpaților Meridionali și Occidentali, precum și în nordul Carpaților Orientali, vântul va prezenta intensificări, cu viteze la rafală de 70-80 km/h, iar pe creste 90-110 km/h. Temporar, rafale – în general – de 45-60 km/h se vor semnala și în vestul țării.

spot_img
spot_img
spot_img