spot_img

ALARMANT! Rata mica de promovare a BAC-ului, in judetul Cluj

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a finalizat centralizarea rezultatelor simulării examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat desfășurate în perioada 28 martie – 6 aprilie 2022.

În județul Cluj, 5.496 elevi ai claselor a VIII-a au susținut probele scrise, din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea aprilie 2022, în 132 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca.

În egală măsură, 4.057 elevi, dintre care 2.734 de elevi din municipiul Cluj-Napoca, au susținut probele scrise din cadrul simulării Examenului Național de Bacalaureat, în 63 de unități de învățământ preuniversitar (58 de unități de învățământ de stat și 5 unități de învățământ particulare).

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenelor naționale de Evaluare Națională, respectiv de Bacalaureat, rezultatele obținute de către elevi nu sunt publice, nu pot fi contestate și au fost comunicate direct elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de proveniență.

Aceste rezultate urmează să fie analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral din fiecare unitate de învățământ preuniversitar, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. Notele obţinute la simularea examenelor naționale se trec în catalog, doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui legal.

Rata de promovare în cadrul simulării probelor scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională, pe discipline de examen, se prezintă astfel:

LIMBA ROMÂNĂ

   79.55%

LIMBA MATERNĂ 89.66%

MATEMATICA: 72.92%

La nivelul județului Cluj, rata de promovare a simulării examenului de Evaluare Națională, în cadrul probelor scrise, calculată cu notele peste 5.00, este de 76.22% .

În ceea ce privește simularea examenului național de Bacalaureat, rata de promovare, în cadrul probelor scrise, pe discipline, este următoarea:

La nivelul județului Cluj, rata de promovare a simulării examenului național de Bacalaureat, în cadrul probelor scrise, pentru toate filierele educaționale, calculată cu notele peste 5.00, respectiv media generală 6.00 este de 53.65%.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL –...

În zona de munte a județului Cluj se fură lemne la greu

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei...
spot_img

POAD: Haine și rechizite din fonduri europene pentru 259.786 de elevi defavorizați

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a aprobat astăzi cererea de finanțare pentru acordarea, prin intermediul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), de...
%d bloggers like this: