spot_img
spot_img

Activități desfășurate de Poliția Locală Turda în perioada 01.01.2019 -15.01.2019

spot_img

Poliţia Locală Turda, vă aduce la cunoștință că în perioada 01.01.2019 -15.01.2019 efectivele serviciului au actionat în conformitate cu prevederile legii nr.155/2010 a poliției locale în scopul asigurării siguranţei cetăţenilor.

Conform competențelor conferite de lege polițiștii locali au desfășurat activitatea în domeniul ordinii și liniștii publice, disciplina în construcții, protecția mediului iar în perioada de referinţă au acționat prioritar pe linia controlului comercial și a disciplinei în domeniul circulației rutiere și pietonale.

Pe linia controlului comercial în urma verificărilor specifice efectuate s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei pentru comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat dispunându-se confiscarea acestora conform prevederilor legii nr. 12/1990 (R) privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În data de 08 ianuarie 2019, pentru comercializarea ambulantă a articolelor textile a căror provenientă nu s-a putut dovedi în condițiile legii, s-a aplicat 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei și s-a dispus confiscarea a 12 buc.”cravată bărbați” în vederea comercializării acestora prin procedurile  Direcției Generale a Finanțelor Publice a Județului Cluj.

In urma verificărilor pe linia disciplinei în domeniul circulație s-au aplicat 132 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei, astfel :

-44 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.400 lei s-au aplicat conform HCL212/2005 privind buna gospăodărire a municipiului, pentru nerespectarea prevederilor privind oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor pe trotuare, în stațiile TAXI, pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare semnalate prin marcaje pentru care există abonament și pentru nerespectarea marcajelor rutiere , ocupând două locuri de parcare sau  parcând pe zone hașurate (interzise).

-Conform prevederilor OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice s-au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.600 lei pentru oprire neregulamentară și nerespectarea semnificației indicatorului ”acces interzis”. Pentru cele 88 de sancțiuni s-a dispus și măsura complementară ”puncte penalizare” care au fost transmise  conform procedurii Serviciului Rutier -IPJ Cluj pentru implementare.

De asemenea 16 pietoni au fost sancționați pentru traversare neregulamentară prin locuri nepermise, 6 persoane pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform prevederilor Legii 61/1991 iar altele 3 au fost sancționate pentru construire fără autorizație precum și  dispunerea  măsurilor complementare de oprirea a lucrărilor și intrarea în legalitate conform prevederilor legii 50/1991.

 În perioada analizată s-au înregistrat 54 apeluri telefonice și 14 petiții, iar pentru soluționarea aspectelor semnalate de către cetăţeni: ex. ocuprea locului de parcare pentru care există abonament, staționarea autovehiculelor pe trotuare, existența câinilor fără stăpân în parcuri, tulburarea liniștii și ordinii publice în spații publice și lipsa materialului antiderapant pe trotuare, prin dispecerat s-a dispus intervenția patrulei la fața locului pentru luarea măsurilor care se impun iar evenimentele care nu au fost de competența Poliției Locale au fost transferate spre alte instituții competente. (ex. lipsa materialului antiderapant pe trotuare, existența câinilor fără stăpân în parcuri).

Poliția Locală Turda vă asigură că acționează conform atribuțiilor prevazute de legea 155/2010 a poliției locale și este permanent la dispoziția cetățenilor în limita competențelor legale, soluționând prompt sesizările dumneavoastră

Director executiv,

MOLDOVAN VALER

 Contact:

POLITIA LOCALA TURDA

TEL.0731300903 / 0264371307

E-mail: office@politialocalaturda.ro

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Iata cum arata noul restaurant Allegria Centrale

Inchis pe perioada iernii, restaurantul Allegria Centrale a primit...

“Incendiu” la un operator economic din Campia Turzii

Mai multe autospeciale ale ISU Cluj, insotite de pompierii...

Campania de conștientizare pe probleme de diabet continuă la Câmpia Turzii

Municipiul Câmpia Turzii, alături de Fundația Speranța Diabeticilor și...

Avram Gal: „Vrei să fii consilierul viitorului primar? Aplică și tu!”

VOI FI PRIMARUL DEZVOLTĂRII, NU AL INTERESELOR! VREI SĂ...

Incendiu la Campia Turzii – a ars o anexa

Aproape odata la 2 saptamani din 2020 are loc...
spot_img
spot_imgspot_img

Militarii Bazei 71 Aeriana, placut impresionati de interactiunea cu “Fiii Ceanului”

„Fiii Ceanului”, eveniment socio-cultural În perioada 23-24 iulie, militari din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” au participat la evenimentul socio-cultural numit „Fiii Ceanului”. La invitația...

Politistii luduseni, campioni la soferie, au facut parcarea cu susul in jos

In urma cu o ora, pe strada 8 martie din Ludus s-a produs un accident rutier foarte amuzant. O masina de politie aflata in misiune...

Orban se joacă de-a alba-neagra cu salariul minim

Prin anunțul lui Orban, cu privire la posibila creștere a salariului minim cu 7,2%, strategii PNL probabil încearcă să acopere deficitul de imagine provocat...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: