spot_img

ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII CLUJENI PENTRU PREVENIREA INCENDIILOR DE VEGETAȚIE

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au intensificat incendiile de vegetație din apropierea municipiului Cluj-Napoca, polițiștii clujeni alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au intervenit, în urma sesizărilor directe sau prin intermediul SNUAU 112,  la diverse cazuri de incendiere a vegetației uscate, care au pus în pericol siguranța persoanelor, a mediului și implicit a bunurilor acestora.   

Necesitatea implicării forțelor de ordine în cadrul acestor intervenții, respectiv a polițiștilor, duce la consolidarea eforturilor de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ.

 

In acest context, joi, 30 martie a.c., la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, a fost pus în aplicare un Plan de măsuri pentru prevenirea distrugerilor cauzate de incendiile de vegetație uscată pe raza de competență.

 

Pentru preîntâmpinarea și depistarea unor astfel de cazuri care pot avea un impact deosebit de grav asupra comunității, s-a intervenit cu echipament tehnic de supraveghere de tip dronă cu sistem de termoviziune.

 

De asemenea, echipe de polițiști se află în teren pentru prevenirea și depistarea celor care pun în pericol siguranța comunității prin aceste acte de incendiere a vegetației uscate.

 

Atragem atentia asupra faptului că, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului, se sancționează cu amendă între 3.000 și 6.000 de lei încălcarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

 

Arderea vegetației uscate se poate realiza doar cu respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, conform Ordinului Comun nr.605/579 din 2008 al M.A.I. și M.A.D.R.

 

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, de la începutul anului, pompierii au intervenit la peste 477 de incendii de vegetație uscată și diverse deșeuri.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL –...

În zona de munte a județului Cluj se fură lemne la greu

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei...
spot_img

O noua deplasare pe teren a echipei TurdaDecide

✅Echipa #TurdaDecide a fost astăzi în cartierul Micro 3 și în centrul orașului pentru a evalua proiectele depuse de turdeni. Vom continua până când...
%d bloggers like this: