fbpx
spot_img

ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII CLUJENI PENTRU PREVENIREA INCENDIILOR DE VEGETAȚIE

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au intensificat incendiile de vegetație din apropierea municipiului Cluj-Napoca, polițiștii clujeni alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au intervenit, în urma sesizărilor directe sau prin intermediul SNUAU 112,  la diverse cazuri de incendiere a vegetației uscate, care au pus în pericol siguranța persoanelor, a mediului și implicit a bunurilor acestora.   

Necesitatea implicării forțelor de ordine în cadrul acestor intervenții, respectiv a polițiștilor, duce la consolidarea eforturilor de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ.

 

In acest context, joi, 30 martie a.c., la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, a fost pus în aplicare un Plan de măsuri pentru prevenirea distrugerilor cauzate de incendiile de vegetație uscată pe raza de competență.

 

Pentru preîntâmpinarea și depistarea unor astfel de cazuri care pot avea un impact deosebit de grav asupra comunității, s-a intervenit cu echipament tehnic de supraveghere de tip dronă cu sistem de termoviziune.

 

De asemenea, echipe de polițiști se află în teren pentru prevenirea și depistarea celor care pun în pericol siguranța comunității prin aceste acte de incendiere a vegetației uscate.

 

Atragem atentia asupra faptului că, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului, se sancționează cu amendă între 3.000 și 6.000 de lei încălcarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

 

Arderea vegetației uscate se poate realiza doar cu respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, conform Ordinului Comun nr.605/579 din 2008 al M.A.I. și M.A.D.R.

 

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, de la începutul anului, pompierii au intervenit la peste 477 de incendii de vegetație uscată și diverse deșeuri.

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Anunț important pentru proprietarii de terenuri din municipiul Turda!

Vă reamintim că arderea resturilor vegetale sau a altor tipuri de deșeuri este complet interzisă, în conformitate cu...

Clienții Băncii Transilvania Câmpia Turzii – ÎN PERICOL

În cursul serii de ieri, RefleqtMedia a publicat imagini și fotografii cu o persoană aflată în stare de...

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda 

Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 20.03.2023 între orele 13.00 – 16.00,...

PERCHEZIȚII LA O GRUPARE CARE DISTRIBUIA DROGURI ÎN ȘCOLI

Astăzi, 20 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare...
%d bloggers like this: