spot_img
spot_img

A ÎNCEPUT DISTRIBUȚIA UNEI NOI TRANȘE DE PACHETE CU ALIMENTE. MARCEL BOLOȘ: „1,18 MILIOANE DE PERSOANE VULNERABILE VOR PRIMI PACHETE DE 24 KG, CU PRODUSE ROMÂNEȘTI”

spot_img
 • A început distribuirea tranșei a V‑a de pachete alimentare oferite de MIPE prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), care vor ajunge la aproximativ 1,18 milioane de beneficiari.
 • Cu această ocazie, ministrul Marcel Boloș a vizitat astăzi depozitul de alimente de la Urlați (Prahova) și a participat la distribuirea pachetelor către beneficiarii din Târgșoru Vechi.
 • Programul a început în 2020 și cuprinde șase tranșe, ce însumează 7.133.112 pachete de câte 24 kg, aproximativ 170.000 de tone de alimente. 

 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început distribuția celei de‑a V‑a tranșe de pachete cu alimente în cadrul proiectului „Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare”, finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Pachetele vor ajunge la 1.188.852 beneficiari, categoriile eligibile fiind următoarele:

 • Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;
 • Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;
 • Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

 

„Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate am finanțat măsuri destinate celor mai vulnerabili dintre români, iar distribuirea pachetelor cu alimente de bază, produse românești, de două ori pe an, este unul dintre cele mai concrete moduri prin care venim în ajutor oamenilor aflați în dificultate. Pentru cei 1.188.000 de beneficiari, pe care criza prețurilor i‑a afectat din toate punctele de vedere, acest pachet de alimente este binevenit, întrucât le compensează o parte din cheltuielile pe care le au pentru traiul zilnic. Dacă ar fi achiziționate produsele de la supermarket, pentru un astfel de pachet românii ar trebui să scoată din buzunar în jur de 300 de lei. Vrem ca această tranșă să ajungă la toți beneficiarii înainte de sărbători și, tot până atunci, să încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin „Sprijin pentru România”, pentru ca înainte de Crăciun fiecare român vulnerabil să primească și ajutorul pe card, dar și un pachet de 24 kg cu alimente. O altă veste bună este că vorbim despre un efect multiplicator, pentru că, prin măsurile guvernamentale pe care le implementăm punem în valoare potențialul agroalimentar pe care îl avem și susținem capacitatea de producție, care este o resursă pentru dezvoltare economică durabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș, aflat astăzi în vizită de lucru în județul Prahova, unde a început distribuirea pachetelor către beneficiari.

 

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România:

 • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
 • mălai (4 pungi de 1 kg);
 • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
 • ulei (4 sticle de 1 l);
 • zahăr (2 pungi de 1 kg);
 • orez (4 pungi de 1 kg);
 • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
 • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
 • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
 • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
 • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
 • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

 

Proiectul finanțat prin POAD, cu un buget total de 235 milioane euro, presupune livrarea a 7.133.112 de pachete (170.000 tone de alimente) în șase tranșe, prima dintre acestea fiind acordată în perioada iunie – august 2020.  În anul 2021 au fost livrate alte două tranșe de alimente, în lunile februarie – martie și august 2021 – ianuarie 2022, cea de‑a patra tranșă fiind distribuită în perioada martie – septembrie 2022.

Cele șase tranșe cuprind în total:

– 35.000 de tone de făină;

– 28.000 de tone de mălai;

– 28.000 de tone de orez;

– 14.000 de tone de zahăr;

– 28.000.000 de litri de ulei;

– 28.500.0000 de borcane de gem și compot.

 

Ultima tranșă aferentă acestui proiect se va livra în primăvara anului viitor.

 

Alte măsuri de sprijin pentru românii vulnerabili

 

Tichetele sociale pentru alimente și mese calde de care beneficiază aproximativ 2,5 milioane de români au fost încărcate, în ultima săptămână din octombrie, cu cea de‑a treia tranșă a ajutorului de 1.000 lei acordat fiecărui beneficiar.

 

Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), se acordă în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate. În luna septembrie au fost încărcate cu ajutorul de 500 de lei cardurile deja existente, pentru beneficiarii nou eligibili cardurile fiind emise, distribuite și încărcate în luna octombrie.

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

Politistii au luat la control comerciantii ilegali de artificii

Polițiștii din Alba au continuat controalele la societățile comerciale...

Mormant PROFANAT la Luncani

O persoana de sex feminin din Luncani, comuna Luna,...

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Ciprian Rigman – încotro?

Odată cu demisia sa, împreună cu alți 22 de...

Săptămână de foc pentru militarii Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,,POTAISSA” din Turda

În perioada 01-05 iulie 2019, militarii turdeni din cadrul...

EXCLUSIV: Vezi câți dintre bolnavii de COVID-19 de la Mărgău sunt vaccinați!

Comuna Mărgău, din județul Cluj, a devenit prima localitate...

Drogat, la volan, prin Campia Turzii

Consumul de stupefiante pare a scapa de sub control,...

Primarul din Luna ia atitudine dupa ce a fost acuzat pe nedrept de propriul coleg de partid

IN CONTEXTUL DECLARATIILOR RAUVOITOARE SI MINCINOASE APARUTE PE CONTUL...
spot_img
spot_imgspot_img

Tovarasi, voi dati comunicate doar cand cersiti?

USR Campia Turzii, dincolo de imaginea de partid alternativ, caruia nici gura nu ii pute si nici usturoi nu papa, ramane acelasi tipde partid...

EXCLUSIV: Iată identitatea bărbatului de 39 de ani luat de mascați, DIN CÂMPIA TURZII!

În urmă cu 4 zile, RefleqtMedia vă prezenta, în premieră, despre o percheziție care a avut loc pe strada Aviatorilor, nr. 2 din Câmpia Turzii. „Polițiștii din...

30 de noi cazuri de Covid-19 în județul Cluj

Este a cincea zi cu peste 21.000 de testări Covid-19 la nivel național și a doua zi consecutivă în care cazurile de covid la...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: