fbpx
spot_img

800 de monede romane de argint, găsite lângă Ocna Mureș

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

O comoară fabuloasă, compusă din monede de argint de pe vremea romanilor, a fost descoperită întâmplător, lângă Ocna Mureș.

Descoperire impresionantă pentru doi pasionați de istorie și detecție de metale din județul Alba. Aceștia au găsit, la marginea unui teren agricol din Ocna Mureș, o ulcică plină cu 800 de denari romani. Tezaurul, cel mai mare descoperit până acum de căutătorii de comori din România, ar valora aproximativ 100.000 de euro, informează alba24.ro.

“Cu intenția de a arde ‘calorii’ după sarmalele de Crăciun, am ieșit la o plimbare scurtă. Nimic nu prevestea furtuna ce urma să apară. Cum suntem obsedați să detectăm mai ales prin arături, ne-am făcut ‘tocuri imense’ din noroi la cizme, așa că am vrut să renunțăm repede. Dar la marginea drumului, pe când să ne închidem detectoarele, ne așteptau 729 denari romani, plus alte câteva zeci în ulcica ce le-a fost aproape 2000 de ani ‘casă'”, a povestit pe Facebook unul dintre cei doi detectoriști, citat de presa locală.

Potrivit celor doi pasionați de istorie, descoperirea lor este cea mai mare de acest gen făcută până acum de căutătorii de comori și valorează aproximativ 100.000 de euro.

info: Digi24.ro

Foto: Alba24.ro

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

„Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu...

Cetățenii cartierului Șarât vor avea un parc spectaculos

👷🏻Deoarece vremea de afară o permite, echipele Companiei de Salubritate au reluat lucrul la primul parc al cartierului...

Intervenție antitero ACUM la Cluj

Mai multe dube de poliție și trupe antitero au fost văzute de jurnaliștii clujeni la intersecția străzilor Regele...
%d bloggers like this: