spot_img
spot_img

600 de milioane de euro câștigă statul de pe spatele nostru, din carburanți!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Nu este găselnița RefleqtMedia ci rezultatul unui studiu publicat de către Asociația Furnizorilor de Energie din România și citat de Kiss FM.

Potrivit acestora, din diferențele de prețuri ale carburanților dintre septembrie 2021 și mai 2022, statul român a câștigat 600 de milioane de euro, din accize și TVA.

Oameni buni, degeaba vă revoltați pe stațiile de carburanți.

Numai din TVA și accize, statul bagă în buzunar jumătate din banii plătiți la pompe, însă profitul îi este majorat și de alte taxe și impozite.

Jumătate din prețul la pompă merge la buget

În această lună au fost zile în care prețul unui litru de benzină a ajuns și la 7,13 lei, ceea ce înseamnă că la un nivel al taxei pe valoarea adăugată de 19%, statul a încasat 1,35 lei pe litru.

Sumele sunt și mai mari în cazul accizelor pentru diferitele categorii de carburanți: 2,226 lei pe litru la benzina cu plumb, 1,892 lei pe litru la benzina fără plumb și 1,734 lei pe litru la motorină.

Asta înseamnă că, doar la pompă, statul încasează pentru fiecare litru de benzină cu plumb vândută la prețul de 7,13 lei nu mai puțin de 3,57 lei, adică jumătate.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Locuri de muncă la tine în oraș!

I&C Transilvania Constructii angajeaza:-Lacatus mecanic-SudorMai multe detalii la numarul de telefon 0720600620 si fax:0264317911. CV se pot depune la sediul firmei din Turda, strada Mihai...
%d bloggers like this: