spot_img

6 firme clujene au angajat refugiați ucraineni, până acum

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img
 În această dimineață, doamna prefect Irina Munteanu a prezidat ședința Colegiului Prefectural al Judeţului Cluj, alături de domnii subprefecți Tasnádi István-Szilárd și Răzvan Ciortea.
La începutul ședinței, doamna prefect a informat membrii Colegiului despre demersurile întreprinse cu autoritățile abilitate și Ong-uri, cu privire la sprijinirea refugiaților ucrainieni.
 
 În cadrul ședinței s-a prezentat de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, modalitățile prin care aceștia facilitează accesul cetățenilor ucaineni pe piața muncii în județ. Până în prezent, în evidențele AJOFM Cluj, au fost înregistrați un număr de 19 cetățeni ucraineni, care au beneficiat de servicii de informare, consiliere și mediere, fiind încadrați în muncă la angajatorii care și-au manifestat interesul.
 
La momentul de față, un număr de 6 angajatori au ofertat 153 de locuri de muncă pentru cetățeni ucaineni, pe meserii din domeniul HORECA (bucătar, ospătar, barman, pizzar, ajutor de bucătar, lucrător bucătărie), pe domeniul IT (programator), pe domeniul industriei mobilei (tâmplar, ambalator, electrician, muncitor necalificat) și îngrijitor spații verzi.
 
 A doua temă care s-a discutat în cadrul ședinței a fost prezentarea raportului lunar al Direcției Județene de Statistică Cluj privind stadiul și modul de desfășurare a activităților specifice Recensământului Populației și Locuințelor 2022.
 
Până la data de 26 martie 2022 (inclusiv), în judeţul Cluj au fost completate:
 16805 chestionare de către recenzorii pentru autorecenzare asistată (30,09%);
 39035 chestionare completate individual prin autorecenzare de către populaţie, de pe dispozitive proprii (69,91%);
 Total: 55840 chestionare completate.
 
De asemenea, s-au stabilit modalitățile de promovare online cât și fizic, prin afișe și pliante, în cadrul instituțiilor din județ, a procesului de autorecenzare și autorecenzare asistată, în cadrul recensământului populației și al locuințelor 2022.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL –...

În zona de munte a județului Cluj se fură lemne la greu

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei...
spot_img

Activitatea din Târgul de animale vii din Câmpia Turzii se suspendă din cauza pestei porcine

Având în vedere Nota de Serviciu nr. 7239/26977 din 11.07.2018, emisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor şi transmisă de Prefectura...
%d bloggers like this: