spot_img
spot_img

5.959 elevi din clasele a IV-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul             Evaluării Naționale la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2022

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În perioada 17-19 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.959 elevi din clasele a IV-a, 4.337 elevi din mediul urban și 1.622 elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a IV-a, desfășurate potrivit potrivit Ordinului Ministerului Educației, nr. 5.327/29.09.2021.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, va fi susținută de către 3.163. Dintre aceștia, 2.906 elevi provin din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, iar 257 sunt elevi care învață în unitățile de învățământ preuniversitar private.

Marți, 17 mai 2022, elevii claselor a IV-a vor susține proba scrisă la Limba română, iar miercuri, 18 mai 2022, se va desfășura proba scrisă la Matematică.  Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține joi, 19 mai 2022, proba scrisă la Limba maternă, din cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a IV-a, în anul şcolar 2021-2022.

 

Probele scrise încep  la ora 9:00, iar administratorii acestor evaluări naționale standardizate sunt învățătorii claselor a IV-a. Fiecare administrator de test este asistat de un al doilea cadru didactic care nu predă la clasa respectivă și care are responsabilitatea de a susține procesul de administrare a instrumentelor de evaluare standardizată la nivelul clasei.

 

Pentru elevii claselor a IV-a, timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a IV-a, în anul şcolar 2021-2022, au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

 

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe scrise nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română, respectiv în limba maternă, precum și evaluarea competențelor la disciplina matematică.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

Modificări la condițiile de acordare a ajutorului de încălzire, la Turda

Primăria Turda informează că, începând cu data de 01.01.2019, limita maximă a venitului net pe membru de familie/persoană singură s-a majorat de la...
%d bloggers like this: