spot_img

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4.209 de elevi din mediul urban și 1.657 de elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit Ordinului Ministerului Educației nr. 5.327/29.09.2021.

 

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, va fi susținută de către 3.144 elevi, din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private.

Marți, 10 mai 2022, elevii claselor a II-a vor susține prima probă scrisă, la Limba română/ Limba Maternă, privind evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, miercuri, 11 mai 2022, se va desfășura proba de evaluare a competențelor de receptare a mesajelor citite, la disciplinele Limba română/ Limba Maternă, iar joi,12 mai 2022, elevii claselor a II-a vor susține proba de evaluare a competențelor la disciplina Matematică.

 

Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține vineri, 13 mai 2022, proba de evaluare a competențelor de receptare-producere a mesajelor scris-citite în limba română.

 

Administratorii acestor evaluări naționale standardizate sunt învățătorii claselor a II-a. Fiecare administrator de test este asistat de un al doilea cadru didactic care nu predă la clasa respectivă și care are responsabilitatea de a susține procesul de administrare a instrumentelor de evaluare standardizată la nivelul clasei.

Pentru elevii claselor a II-a, timpul alocat fiecărei probe este de 30 de minute.

 

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a pentru disciplinele: limba română, limba maternă și matematică.

Recomand cadrelor didactice și părinților să nu pună presiune pe elevii care susțin aceste evaluări naționale, rolul lor este unul diagnostic pentru cadrele didactice, care valorifică rezultatele la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune și informează elevii şi părinţii asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate. În urma analizelor făcute, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului, instrument fundamental de remediere care cuprinde informaţii diagnostice şi prognostice în vederea orientării şi optimizării învăţării, măsurile fiind corelate cu datele şi observaţiile înregistrate de-a lungul parcursului educaţional al elevului”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

 

                                                       Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean Cluj

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

VIDEO – Două persoane rănite în accidentul de pe Centura Vâlcele – Apahida

Două persoane au fost rănite în tamponarea în lanț petrecută pe Centura Vâlcele-Apahida. „Până în acest moment, trei persoane...

Accident rutier FOARTE GRAV pe Centura Vâlcele – Apahida

4 autoturisme sunt implicate, chiar acum, într-un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele - Apahida. La fața locului intervin...

Peste 150 de jandarmi vor fi la barajul dintre U Cluj și Dinamo

Mâine, 21 mai, mai mult de 150 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca vor...

Filmul românesc de animație Merge și-așa va rula în Cluj, la Cinema City, Cinema Victoria și Cinema Arta

Un film de animație românesc, tonic și amuzant, “Merge și-așa”, în regia lui Valentin Urziceanu, va rula din...
spot_img

De la Câmpia Turzii, la Cluj Napoca, în picioare – cu MV Trans

Un cititor RefleqtMedia ne-a trimis fotografii în care se dovedește felul ilegal în care compania MV Trans, care este titularul licenței de transport pe...
%d bloggers like this: