3 zile fără curent electric! Vezi când are loc primul exercițiu de „blackout” din România

spot_imgspot_img

Guvernul României continuă mascarada cu „lipsurile de energie electrică și gaze”, în ciuda profiturilor RECORD obținute de distribuitorii de energie din România.

Deși ar putea fi un scenariu adevărat, nu vă speriați, este doar un exercițiu, cel puțin pentru moment. Conform președintelui Asociației Energia Inteligentă, este vorba doar de o simulare, care va avea loc în zilele următoare la Mediaș.

Scenariul presupune o posibilă astfel de situație, de trei zile fără curent şi gaze în România, dar sub forma unui exercițiu de Blackout. În urma acestei simulări, spune Dumitru Chisăliță, se va emite un ghid de supraviețuire pentru această posibilă situație similară și în realitate.

Conform Reuters, Comisia Europeană se pregătește pentru întreruperi de energie electrică. Oficialii spun că ar putea să apară situații de urgență în cadrul Uniunii Europene.

Informația a fost dată de grupul media RND, citând un oficial de rang înalt al UE. Noile demersuri vin pe fondul îngrijorărilor legate de conflictul din Ucraina și de o posibilă criză energetică în cadrul blocului.

spot_img
%d bloggers like this: