web analytics
Compania de Apa Aries
Home Știri din Câmpia Turzii Scrisoarea anuală către cetățeni a primarului Dorin Nicolae LOJIGAN

Scrisoarea anuală către cetățeni a primarului Dorin Nicolae LOJIGAN

- Publicitate -

Stimați cetățeni ai Municipiului Câmpia Turzii,

În fiecare an, avem deosebita plăcere de a vă prezenta, într-un mod sintetic, activitatea și investițiile derulate și realizate de către administrația publică locală.

Doresc ca, pe această cale, să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat municipiului nostru, prin achitarea impozitelor și taxelor locale, precum și pentru sugestiile și propunerile dumneavoastră.

În discursul său inaugural la Casa Albă, John F. Kennedy spunea – „Nu te întreba ce poate face statul pentru tine, ci întreabă-te ce poți face tu pentru stat”. Pe durata anului care a trecut dezvoltarea orașului a beneficiat de o implicare proactivă a dumneavoastră, cetățenii, care ați contribuit la derularea și implementarea proiectelor de dezvoltare.

În cele ce urmează, vă invit să vă alocați câteva minute, pentru a parcurge investițiile și proiectele realizate de Primărie în anul 2018:

 1. INVESTIȚII
 1. Finalizarea lucrării de îngropare a cablurilor de iluminat public, energie electrică și telecomunicații și modernizarea iluminatului public stradal, pe tronsonul Laminoriștilor, Piața Mihai Viteazu, strada 1 Decembrie 1918, până la intersecția cu strada Gheorghe Barițiu.
 2. Finalizarea lucrării de schimbare a lămpilor existente, cu sodiu Malaga, cu sisteme LED model Teceo, străzile vizate fiind: Republicii, Gheorghe Barițiu, Avram Iancu, Mihai Eminescu, precum și străzile Aviatorilor, Mureșului, Griviței, Retezatului, Plopilor, Gheorghe Barițiu F.N, Aleea Constructorilor, Aleea Vânătorilor, Aleea Făcliei – din cartierul Blocuri. În urma investiției realizate, s-a creat o economie a consumului de energie de 28%, iar calitatea iluminatului a sporit considerabil.
 3. Demararea lucrărilor de modernizare a infrastructurii, pe străzile Nichita Stănescu, Tudor Arghezii, Zaharia Stancu – Tronson II, din cartierul nou – Șarât.
 4. Semnarea protocolului de colaborare între Consiliul Județean Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și comuna Luna în vederea construcției celui mai mare Parc Industrial din județul Cluj, TETAROM V.
 5. Finalizarea lucrărilor de asfaltare și modernizare a iluminatului public stradal, precum și dotarea cu mobilier nou în zona Pieței Mihai Viteazu / strada Nouă –  de la Hotelul Tiver, până la strada Aurel Vlaicu.
 6. Lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile: Oțelarilor, Retezatului, Decebal, Ion Agârbiceanu, Aviatorilor.
 7. Lucrări de modernizare a parcărilor publice în cartierele Centru, pe străzile Piața Mihai Viteazu, Teilor și Blocuri, pe strada Gheorghe Barițiu – colț cu Oituz, Griviței, Oțelarilor, Retezatului și Aviatorilor. Prin intermediul acestor lucrări, s-au pus bazele unei rețele ample de parcări publice, care începând cu anul 2019 vor fi administrate într-un mod eficient, modern.
 8. Pentru a conferi un mediu de joacă sigur și adecvat pentru copii, în 2018 au fost modernizate și dotate cu mobilier nou mai multe parcuri tematice din diferite cartiere. Vorbim despre Parcul Municipal (Berc), strada Făcliei, strada Republicii, Barițiu F.N., Băii, parcuri care nu au mai fost modernizate de foarte multă vreme. Pentru prima dată au fost instalate și elemente speciale pentru copiii cu dizabilități. De asemenea, spațiul exterior de joacă al creșei din Câmpia Turzii a fost amenajat cu jucării de exterior, adaptate vârstei și nevoilor acestora.
 9. Efectuarea de lucrări de îmbunătățire a mobilierului de joacă la grădinițele din municipiu. Amenajarea parcului de joacă la grădinițele „Pinocchio”, respectiv „Lumea Prichindeilor”.
 10. Popularea în totalitate a Parcului Industrial Câmpia Turzii. În contextul în care acesta nu avea atribuită nici măcar o parcelă de teren, administrația locală a municipiului nostru a semnat contracte de concesiune, cu următoarele societăți comerciale: Marco Plast, Sosim Trans, Berg Banat, Mechatronics, respectiv SC Mason Trans SRL și SC New Trade Vision SRL – acestea 2 fiind ultimele contracte de concesionare semnate la sfârșitul lui 2018.
 11. Administrația locală și-a adus aportul la realizarea unor investiții prin emiterea, cu maximă celeritate, a autorizațiilor de construcții aferente unor hale industriale, cât și prin discuțiile purtate între conducerea combinatului, executivul municipiului și investitorul maghiar.

Astfel că, în urma sprijinului acordat marilor investitori locali două linii de producție și-au început activitatea:

– Producătorul de țigle din beton, Terran, a investit peste 5 milioane de euro în zona fostului combinat ISCT, rezultând un număr de 30 de noi locuri de muncă.

– Green Weee Internațional a finalizat o investiție de 4 milioane de euro, prin cumpărarea și renovarea unei hale de producție în incinta ISCT, în vederea demarării activității economice, rezultând un număr de 50 de noi locuri de muncă.

 1. Pentru a crea un mediu de igienă maximă, destinat comerțului cu produse lactate, municipalitatea a achiziționat 12 vitrine frigorifice care deservesc Hala de Lactate din „Piața Unirii”.
 2. O problemă existentă la nivelul municipiul nostru era cea privind drenarea pasajului pe sub calea ferată de pe strada Laminoriștilor. Cu ajutorul colaboratorilor de la Domeniul Public și Compania de Apă Arieș și prin intermediul unei investiții în pompe de mare capacitate, în valoare de 65.000 de lei, am rezolvat această problemă. Așa se face că, după o ploaie torențială cu avertizare de tip „cod galben”, apa a fost drenată rapid sub acel pasaj.
 3. Spre a facilita colectarea selectivă a deșeurilor din municipiu, atât pe strada Parcului, cât și pe strada Griviței au fost amplasate stații de tip Sigurec City, prin intermediul cărora cetățenii beneficiază de recompense financiare pentru deșeurile colectate în mod selectiv și predate la stații.

II. FINANȚĂRI EUROPENE ȘI GUVERNAMENTALE

 1. Începutul lui 2018 a fost cum nu se poate mai promițător, 1,8 milioane de lei, adică aproximativ 400.000 euro au fost alocate de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unei creșe în municipiul nostru.
 2. În anul 2018 au fost virate 2.013.540 lei către Câmpia Turzii, de la Consiliul Județean Cluj. Banii au provenit din cote defalcate din impozitul pe venit și au fost foarte binevenite, având în vedere politica de „vitregire” a bugetului local, dusă de către Guvernul României.

3.În ceea ce privește solicitările de finanțări din fonduri europene, în 2018, administrația locală pe care o reprezint a depus prin programul My-SMIS, 8 proiecte, în valoare de peste 36 de milioane de euro.

Proiectele depuse spre finanțare sunt:

–  În luna septembrie a anului trecut s-a semnat primul contract de finanțare din fonduri europene, respectiv cel aferent proiectului „Investiții privind eficientizarea termică a unor clădiri aparținând Liceului Teoretic “Pavel Dan”, proiect în valoare de 2.228.937,52 lei, 439.433 euro.

– Tot în 2018, în ultima zi a anului, la ADR Nord-Vest s-a semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii”, în valoare de 41.750.792,32 lei respectiv 9.127.053,24 euro.

„Amenajare Zonă Cultural – Recreativă “Trei Lacuridin Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 31.118.716,3 lei, respectiv 6.681.420,57 euro. Prin intermediul acestui proiect se are în vedere amenajarea unui complex cultural-recreativ în partea de sud a Municipiului Câmpia Turzii, compus din clădire multifuncțională, formată din 4 corpuri, parc complex, amenajat cu spații verzi, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, amenajare rețea alei pietonale, muzeu de ihtiologie, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare/plajă.

„Regenerare urbană prin reabilitarea Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, a Teatrului de Vară și a Parcului Central Ionel Floașiu din Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 23.268.969,55 lei, respectiv 4.996.021,37 euro. Proiectul – finanțat prin axa prioritară 13, are în vedere reabilitarea completă a celor trei edificii reprezentative pentru centrul municipiului nostru.

“Reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic “Victor Ungureanu”, din Municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj”, proiect cu o valoare de 12.449.324,91 lei, respectiv 2.680.733,18 euro. Lucrările de reabilitare termică a clădirii școlii cuprind: izolarea termică a părții opace a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare existente, reparații acoperiș înlocuire țiglă ceramică, realizare tavan casetat, reabilitare clădire sală sport și dotări cu mașini de cusut profesionale, calculatoare și sisteme audio-video.

„Construire Centru social de zi, skatepark și patinoar în Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 22.599.277,09 lei, respectiv 4.852.233,40 euro. Dezvoltarea vieții social-sportive în Municipiul Câmpia Turzii prin construirea unui teren polisportiv, care – pe timp de iarnă – va deveni patinoar, construirea unui skatepark, destinat tinerelor generații și amenajarea unui Centru social de zi, destinat deopotrivă copiilor, adulților și vârsticilor.

„Construire grădiniță în Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 5.679.287,57 lei, respectiv 1.222.851,15 euro, ce are ca obiectiv sporirea calității actului educativ. Noua construcție va dispune de 8 săli de clasă, anexe, camere tehnice, grupuri sanitare, sală de mese, bucătărie, vestiare, cabinet medical, sală de conferințe, sală de film, atelier de meșteșugărit, săli de joacă, săli de dormit.

”Mobilitate Urbană Alternativă în Municipiul Câmpia Turzii“,  proiect depus pe axa 3.2 – nefinalizate – în valoare de 27.682,003,61 lei, respectiv 6.051.504, 82 euro.

III.SĂNĂTATE

Anul 2018 a fost un an propice pentru Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii. În primele luni ale anului a fost depusă documentația de avizare a proiectului „Compartiment de Primiri Urgențe în Municipiul Câmpia Turzii.

 1. În vara lui 2018 au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a Compartimentului de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului „Dr. Cornel Igna”, la standarde europene.
 2. S-a modernizat și s-a dotat cu aparatură de ultimă generație Laboratorul de analize medicale al Spitalului.
 3. Prin intermediul întâlnirii membrilor Adunării Generale a Asociației de Proprietari din Policlinică s-a stabilit ca, pentru anul 2018, fondul de rulment al Policlinicii să fie de 100.000 de lei, dintre care 50.000 – aport de la Bugetul Local al Municipiului, iar contribuția medicilor să fie stabilită în funcție de cota de proprietate. Totodată s-a luat decizia demarării investiției în modernizarea ușilor de acces în policlinică, uși vechi și groaie, care nu asigură izolația termică necesară pe timp de iarnă. Ulterior acestei investiții va începe lucrarea de reparare a  treptelor, reabilitarea grupurilor sociale, înlocuirea ferestrelor cu unele de tip termopan și izolarea termică a clădirii.

4. Secția de Obstetrică – Ginecologie, care-și dorește să rămână „Prietenă a copiilor”, prin intermediul proiectului UNICEF demarat în 2010, a beneficiat de lucrări de modernizare și dotare cu aparatură și mobilier specializat dedicate nou-născuților.

5. În secția de Boli Interne a Spitalului au debutat lucrări ample de modernizare și reabilitare a holurilor, saloanelor și grupurilor sociale, fapt care va spori confortul pacienților găzduiți de unitatea sanitară din Municipiul Câmpia Turzii.

6. De asemenea, au fost finalizate lucrările de modernizare a mai multor corpuri de clădire, printre care Blocul Administrativ și cel Alimentar.

7. Totodată începând din 2018, la nivelul unității spitalicești din orașul nostru funcționează un ambulator dedicat diabetului și bolilor de nutriție.

8. Calitatea actului medical a crescut prin cooptarea mai multor specialiști în echipa de medici. Astfel, la specializările: diabet și boli de nutriție, ginecologie, radiologie și chirurgie au venit medici noi, cu experiență și metode noi în gestiunea afecțiunilor prezentate de pacienți.

9. Pentru îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor medicale acordate pacienților, s-au achiziționat trei aparate de ultimă generație:

Ecograf Doppler Color Acuson Juniper, în valoare de 152.915 lei.

– este un ecograf de ultimă generație creat de firma Siemens în anul 2018 cu 2 traductoare și posibilități ulterioare de upgradare în funcție de dezvoltarea spitalului și a noilor specialiști. Ecograful permite o examinare ecografică de calitate superioară la nivelul abdomenului, părților moi și a sistemului vascular, facilitând o fluidificare a activiății pe secția de medicină internă și o creștere a accesului la un diagnostic rapid și precoce. De asemenea, ecograful beneficiază de facilități care oferă un confort sporit pentru pacienți și medici în timpul examinării, fiind ușor de transportat pe secție pentru efectuarea ecografiilor de urgență la pacienții netransportabili. Secția de medicină internă a Spitalului Municipal ,,Dr Cornel Igna“ Câmpia Turzii, prin expertiza celor trei medici primari internisti cu competență în ecografie generală, asigură efectuarea ecografiilor necesare diagnosticării pacienților internați în cadrul Secției de Medicină Internă și a Secțiilor și Compartimentelor adiacente, precum și a pacienților ce solicită servicii medicale în sistem ambulator.

Digitizor AGFA și stație de procesare, în valoare 84.148, 47 lei.

– digitizarea serviciului de radiologie convențională s-a impus în vederea creșterii calității imaginilor obținute prin examinarea pacientului, contribuind la acuratețea diagnosticului imagistic. Sistemul permite vizualizarea, procesarea, salvarea și transmiterea imaginilor prin sistem informatic în cazul necesității consultului interdisciplinar sau în cazul transferului pacientului în unități clinice. Sistemul de digitizare ajută la crearea arhivei digitizate, ușor accesibilă.

Echipament medical de screening auditiv necesar testării auzului la nou-născuți, în valoare de 9.758 lei. Prin intermediul acestei achiziții se va realiza un prim pas în depistarea timpurie a hipoacuziei infantile, fapt care va conferi un plus de confort psihoemoțional proaspetelor mămici care aleg să nască în unitatea medicală din orașul nostru.

IV. SOCIAL – CULTURAL- SPORTIV

 1. Unul dintre cele mai importante proiecte derulate de administrația locală pe care o reprezint a fost cel privind combaterea consumului de alcool, droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Prin implicarea mai multor structuri și instituții de nivel local, județean și national, elevii și tinerii din municipiul nostru au fost informați cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe cu efect psihoactiv. Proiectul „Fii responsabil, nu ești reciclabil!” s-a focusat pe informarea tinerilor și părinților din municipiu cu privire la diversele forme prin care consumul de substanțe psihoactive poate dăuna, la pericolele la care se expun tinerii, consumând aceste substanțe, dar și la instituțiilor care le pot veni în ajutor, la nevoie.
 2. S-au realizat campanii de conștientizare pe probleme de diabet și testări gratuite ale glicemiei, în toate cartierele din Municipiu.
 3. Datorită eforturilor depuse, atât de administrația locală, cât și de mediul de afaceri, care a răspuns, mereu, pozitiv, la susținerea activităților social-culturale, echipa de volei, CSM Câmpia Turzii, a promovat pe prima scenă a voleiului românesc.
 4. În domeniul educației, începând cu anul școlar 2018-2019, au crescut bursele acordate elevilor de pe teritoriul municipiului nostru.
 5. În luna septembrie a anului 2018, administrația locală a fost premiată prntru proiectele de regenerare urbană, în cadrul Zilelor Regio-premiul obținut a marcat eforturile depuse în vederea realizării și depunerii spre finanțare a celor trei proiecte de regenerare urbană.

6.Tot în anul 2018, luna octombrie, în cadrul galei Administrație.ro, municipiul nostru a fost premiat pentru proiectul “Amenajare zonă cultural recreativă “Trei Lacuri” în Municipiul Câmpia Turzii”.

7. Prin intermediul unui protocol semnat între Municipiul nostru, Instituția Prefectului Județului Cluj și Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, Poliția Municipiului Câmpia Turzii beneficiază începând din 2018, de un sediu nou și modern, care îndeplinește necesitățile activităților de cercetare judiciară. Sediul este în incinta fostului Incubator de Afaceri. Tot în acel spațiu se eliberează, pentru prima dată certificatele de cazier judiciar, cu o frecvență de unul la fiecare 3 minute.

8. Au fost alocate finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, în condițiile prevăzute de Legea 350/2005. Mai multe asociații și fundații din municipiu, care au îndeplinit criteriile de finanțare, au beneficiat de sume importante, cu caracter nerambursabil.

9. Anul care a trecut a fost anul finanțărilor nerambursabile destinate cultelor. În baza OG nr. 82/2001, privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult religioase, s-au atribuit peste 55.000 de lei cultelor din municipiul nostru.

10. Administrația locală de la Câmpia Turzii a făcut un pas deosebit înspre cetățeni, prin implementarea noului site al Primăriei – www.campiaturzii.ro. Noua platformă îi conferă cetățeanului posibilitatea descărcării oricărui document necesar, util în raport cu instituția noastră, posibilitatea de a-și plăti impozitele și taxele online, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale, precum și programarea căsătoriilor online, de oriunde din lume, printr-un simplu „click”.

11. În aceeași idee de a veni spre nevoile cetățenilor, administrația locală de la Câmpia Turzii pune la dispoziția lor, gratuit, condiții logistice pentru realizarea de copii xerox și listări de documente în incinta instituției noastre, la parter.

12. Palatul Cultural „Ionel Floașiu” a revenit acasă. Dacă până acum parte din clădire era proprietatea Mechel, având înscrisă asupra lui o ipotecă de 30.000.000 de euro, s-au semnat documentele prin care acesta revine în întregime în proprietatea Municipiului Câmpia Turzii, fiind liber de sarcini.

13. Pentru a putea implementa proiecte de dezvoltare cu finanțare europeană, este nevoie ca patrimoniul orașului sau, cel puțin, acele clădiri vizate de proiecte să fie întabulate pe municipiu. La momentul începutului de mandat, majoritatea clădirilor aparținând domeniului public sau privat al municipiului nu erau întabulate. În perioada 2017 – 2018 au fost întabulate școlile din oraș, cu excepția Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” – care era întabulată, toate grădinițele, 41 de străzi, alei și trotuare, Centrul Maternal și fostul Incubator de Afaceri, actualmente noul sediu al Poliției Municipiului Câmpia Turzii.

14. S-au atribuit locuri de casă unui număr de 26 de tineri în cartierul Șarât.

15. În materie de cultură și evenimente, anul care s-a încheiat a fost cel mai bogat dintre toți anii post-revoluționari. La Câmpia Turzii s-au jucat cele mai multe piese de teatru, au avut loc spectacole social-culturale dedicate Centenarului Marii Uniri, a avut loc prima ediție a Festivalului Peștelui, a avut loc o ediție specială a Festivalului „Flori de pe Arieș”, iar Zilele Municipiului Câmpia Turzii au fost „perla coroanei” în materie de evenimente culturale.

Vă prezint planul investițiilor care vor continua sau vor fi demarate în 2019:

 1. Finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră și pietonală, finanțate prin PNDL, în cartierul Șarât. Străzile Ionel Floașiu, Nichita Stănescu, Nicolae Titulescu și Marin Sorescu vor beneficia de carosabil nou și trotuare noi.
 2. Demararea lucrărilor aferente „Proiectului de reabilitare și extindere a rețelei de apă și apă uzată din zona Turda – Câmpia Turzii”, dezvoltat în parteneriat cu Compania de Apă Arieș.71 de străzi din municipiul nostru vor fi vizate de lucrări destinate schimbării rețelelor de apă și canalizare. Prin intermediul acestui proiect, Câmpia Turzii va beneficia de investiții în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro inclusiv TVA.
 3. Demararea lucrărilor de reabilitare și eficientizare termică a Liceului Teoretic „Pavel Dan”, precum și a Colegiului Tehnic  “Victor Ungureanu”, pe fonduri europene.
 4. Realizarea unui parc de joacă pentru copii și a unui teren polisportiv, în spatele corpului de școală de pe strada Tudor Vladimirescu, care aparține Liceului Teoretic „Pavel Dan”.
 5. Reabilitarea Sălii Sporturilor „Ioan Stanatiev”.
 6. Realizarea unei rețele de camere de supraveghere și fibră optică în Municipiul Câmpia Turzii. 96 de camera de luat vederi vor fi achiziționate și montate în zonele cu potențial de infracționalitate sau încălcare a normelor de conduită civică, prin depozitare neconformă a deșeurilor, precum și în zonele cu risc de accidente rutiere.
 7. Continuarea procedurilor aferente amenajării Parcului Industrial Tetarom V, la care Municipiul Câmpia Turzii va fi primul investitor.
 8. Demararea proiectului „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii”. Proiectul cu o valoare totală de peste 9 milioane de euro, presupune modernizarea – reabilitarea infrastructurii rutiere, crearea unui sistem de închiriere biciclete de tip bike-sharing, construirea – modernizarea de zone și trasee pietonale, achiziționarea de 7 autobuze și biciclete, crearea unui sistem integrat de bilete e-ticketing, realizarea de piste de bicicliști, depou de autobuze și hub intermodal în Gară, precum și alte investiții destinate reducerii emisiilor de dioxid de carbon.
 9. Continuarea proiectului de îngropare a rețelei de curent electric, iluminat public și telecomunicații și extindere a iluminatului public ornamental pe strada Laminoriștilor, până la magazinul LIDL, precum și pe tronsonul străzii 1 Decembrie 1918, de la intersecția cu strada Gheorghe Barițiu, până la intersecția cu strada Republicii.
 10. Construirea a 51 de locuri de parcare pe strada Gheorghe Barițiu, 30 de locuri de parcare pe strada Laminoriștilor și 26 în Piața Mihai Viteazu.

Semnarea contractelor de finanțare aferente proiectelor europene depuse la ADR Nord-Vest și demararea lucrărilor.

 1. Dezmembrarea și întabularea separată a terenului pe care este construită Policlinica de cel pe care este construit Spitalul. Prin intermediul acestor documentații se vor putea realiza și implementa proiecte cu finanțare europeană, destinate dezvoltării spitalului și construirii unor corpuri noi de clădire.
 2. Achiziționarea și montarea platformelor subterane de colectare selectivă a deșeurilor, contractate în anul 2018. Acestea vor fi amplasate în locațiile de pe străzile Constructorilor – CT3, Griviței – CT8, Gheorghe Barițiu – CT10, Retezatului – intersecția cu Gheorghe Barițiu,  Retezatului – Orizont, strada Nouă și Parcului – bloc militari.

13. Reabilitarea și transformarea imobilului CT din strada Nouă, nr. 8, în spații școlare destinate Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, lucru care va duce la eliminarea cursurilor de după-amiază a elevilor clasei a III-a.

14. Reabilitarea și anveloparea corpului de școală aparținând Liceului Teoretic „Pavel Dan”, situat în cartierul Șarât (fosta Școală „Iuliu Deac”).

15. Conturarea și prioritizarea proiectelor cu finanțare europeană, pentru perioada de finanțare 2021-2027.

16. Semnarea contractelore de finanțare aferente proiectelor europene depiuse la ADR Nord – Vest și demararea lucrărilor.

17. Începând cu anul 2019, persoanele interesate pot desfăşura activităţi de voluntariat şi în cadrul instituţiei, în următoarele domenii: cultură şi evenimente publice, asistenţă socială, activităţi educative, informarea comunităţii, protecţia mediului, administrarea domeniului public şi Poliţia Locală. Condiţiile de desfăşurare a activităţii de voluntariat sunt reglementate de Regulamentul de organizare a activităţii de voluntariat din cadrul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii –www.campiaturzii.ro.

18. Reabilitarea parcului și a fântânii arteziene din Piața Mureșului.

19. Realizarea obiectivului de investiții: „ETAJARE IMOBIL “GRĂDINIŢA PINOCCHIO” ÎN VEDEREA ÎNFIINŢĂRII UNEI CREŞE PENTRU COPII, Amplasament- jud. Cluj, Câmpia Turzii, str. Retezatului nr.8”.

20. Întocmirea și aprobarea studiului de fezabilitate aferent proiectului de modernizare a străzilor Aleea Constructorilor și Aleea Vânătorilor.

21. Extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Ioan Vasinca și George Bacovia.

22. Demararea lucrărilor de reabilitare a pasajului de sub calea ferată, situat pe strada Laminoriștilor.

23. Iluminarea tuturor trecerilor de pietoni, de la intrare până la ieșirea din oraș.

24. Considerat ca fiind o necesitate, programul „Şcoală după şcoală” va beneficia de finanțare de la Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli. Totodată, programul „Fiecare copil în grădiniță” va continua la nivelul Municipiului Câmpia Turzii.

25. Aprobarea Strategiei și a Regulamentului privind parcările publice și de reședință în Municipiul Câmpia Turzii.

26. Reluarea concursului de soluții aferent proiectului meu „de suflet” privind amenajarea Parcului Municipal (Berc) și accesarea de finanțări europene în exercițiul financiar următor.

Toate proiectele începute, aflate în derulare sau finalizate, contribuie la dezvoltarea unei comunități moderne, asemenea marilor orașe europene.

Cu respect şi consideraţie,

Dorin Nicolae LOJIGAN,
PRIMARUL MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII

Această scrisoare este în conformitate cu prevederile HG 1723/2004

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Se lucrează intens la Câmpia Turzii!

Ieri seară, edilul orașului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a prezentat o sinteză a lucrărilor de dezvoltare care sunt în desfășurare în municipiu. „Pandemia...

ROMCAB ANGAJEAZĂ!

OPERATORI UTILAJE ELECTRICIENI INGINERI ELECTRONIȘTI / AUTOMATIZĂRI STIVUITORIȘTI PERSONAL PLANIFICARE – LANSARE – URMĂRIRE PRODUCȚIE ASISTENT MANAGER ÎNGRIJITOR SPAȚII VERZI   SE OFERĂ: SALARIU NET (ÎN MÂNĂ)...

Locuri de munca, chiar in orasul tau!

Esti sofer? Detii permis de conducere categoria D si atestat?  Vino la Daghemana! Principalul operator de transport rutier din Campia Turzii ANGAJEAZA! Se ofera...

Daghemana ANGAJEAZĂ!

SC Daghemana Com SRL angajează personal pentru punctele de lucru din Câmpia Turzii. Locurile disponibile sunt: barman vânzătoare Se oferă: salariu atractiv program flexibil condiții de muncă sigure Informații la...

Ultimele știri

Se lucrează intens la Câmpia Turzii!

Ieri seară, edilul orașului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a prezentat o sinteză a lucrărilor de dezvoltare care sunt în desfășurare în municipiu. „Pandemia...

Așa arată gara din Câmpia Turzii acum

Ieri după-amiază, RefleqtMedia v-a prezentat o fotografie în care apare gara din Câmpia Turzii în anul 1941. Mulți dintre cititorii noștri au apreciat articolul și...

Road-test pe DC 62 Câmpia Turzii – Călărași

În această săptămână, RefleqtMedia a făcut „o tură” cu mașina, pe DC 62 Câmpia Turzii - Călărași-Gară, pentru a vedea calitatea lucrărilor efectuate de...

Banii europeni schimbă vieți: județul Alba implementează 172 de proiecte europene în valoare totală de 2,1 miliarde de lei

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, continuă în județul Alba turneul de verificare a stadiului implementării proiectelor europene în demersul de a găsi...

ESTE OFICIAL! Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie

Parlamentul României a aprobat legea privind organizarea alegerilor locale din acest an. Iată textul INTEGRAL al actului normativ. L E G Eprivind stabilirea datei...
- Advertisement -
Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
3,158,932
134,862
1,392,679
1,631,391
Brazil
1,716,196
68,055
1,152,467
495,674
India
769,150
21,151
476,565
271,434
Russia
700,792
10,667
472,511
217,614
Peru
312,911
11,133
204,748
97,030
Chile
303,083
6,573
271,703
24,807
Spain
299,593
28,396
0
271,197
UK
286,979
44,517
0
242,462
Mexico
275,003
32,796
167,795
74,412
Iran
248,379
12,084
209,463
26,832
Italy
242,149
34,914
193,640
13,595
Pakistan
240,848
4,983
145,311
90,554
South Africa
224,665
3,602
106,842
114,221
Saudi Arabia
220,144
2,059
158,050
60,035
Turkey
208,938
5,282
187,511
16,145
Germany
198,765
9,115
183,600
6,050
Bangladesh
172,134
2,197
80,838
89,099
France
169,473
29,965
77,985
61,523
Colombia
128,638
4,527
53,634
70,477
Canada
106,434
8,737
70,247
27,450
Qatar
101,553
138
96,107
5,308
Argentina
87,030
1,694
36,502
48,834
China
83,581
4,634
78,590
357
Egypt
78,304
3,564
22,241
52,499
Sweden
73,858
5,482
0
68,376
Indonesia
68,079
3,359
31,585
33,135
Iraq
67,442
2,779
37,879
26,784
Belarus
64,224
443
52,854
10,927
Ecuador
63,245
4,873
29,071
29,301
Belgium
62,123
9,776
17,138
35,209
UAE
53,045
327
42,282
10,436
Kazakhstan
53,021
264
34,149
18,608
Kuwait
52,007
379
42,108
9,520
Ukraine
51,224
1,327
23,784
26,113
Netherlands
50,746
6,135
0
44,611
Philippines
50,359
1,314
12,588
36,457
Oman
50,207
233
32,005
17,969
Singapore
45,298
26
41,323
3,949
Portugal
44,859
1,631
29,714
13,514
Bolivia
42,984
1,577
12,883
28,524
Panama
41,251
819
19,469
20,963
Dominican Republic
39,588
829
20,056
18,703
Poland
36,689
1,542
24,878
10,269
Afghanistan
33,594
936
20,700
11,958
Israel
33,557
344
18,338
14,875
Switzerland
32,498
1,966
29,400
1,132
Bahrain
30,931
98
26,073
4,760
Armenia
30,346
535
18,000
11,811
Nigeria
30,249
684
12,373
17,192
Romania
30,175
1,817
20,799
7,559
Honduras
25,978
694
2,721
22,563
Ireland
25,542
1,738
23,364
440
Guatemala
25,411
1,053
3,718
20,640
Ghana
22,822
129
17,564
5,129
Azerbaijan
21,916
274
13,100
8,542
Japan
20,174
980
17,331
1,863
Austria
18,513
706
16,721
1,086
Moldova
18,471
614
11,549
6,308
Algeria
17,348
978
12,329
4,041
Serbia
17,076
341
13,366
3,369
Nepal
16,423
35
7,752
8,636
Cameroon
14,916
359
11,525
3,032
Morocco
14,771
242
11,316
3,213
S. Korea
13,293
287
12,019
987
Denmark
12,900
609
12,001
290
Czechia
12,814
351
8,010
4,453
Côte d'Ivoire
11,504
78
5,571
5,855
Uzbekistan
11,259
47
7,060
4,152
Sudan
10,084
636
5,074
4,374
Australia
9,059
106
7,573
1,380
Norway
8,950
251
8,138
561
Kyrgyzstan
8,847
116
3,053
5,678
Malaysia
8,677
121
8,486
70
El Salvador
8,566
243
5,160
3,163
Kenya
8,528
169
2,593
5,766
Venezuela
8,008
75
2,100
5,833
Senegal
7,657
141
5,097
2,419
DRC
7,432
182
3,226
4,024
Macedonia
7,406
359
3,554
3,493
Finland
7,265
329
6,800
136
Ethiopia
6,774
120
2,430
4,224
Haiti
6,486
123
2,181
4,182
Tajikistan
6,364
54
5,011
1,299
Bulgaria
6,342
259
3,166
2,917
Gabon
5,871
46
2,682
3,143
Bosnia
5,869
209
2,769
2,891
Costa Rica
5,836
25
1,929
3,882
Guinea
5,697
34
4,577
1,086
French Guiana
5,459
22
2,349
3,088
Mauritania
5,087
139
1,994
2,954
Palestine
5,029
20
494
4,515
Djibouti
4,889
55
4,644
190
Luxembourg
4,650
110
4,056
484
Hungary
4,210
589
2,885
736
Central African Republic
4,109
52
1,050
3,007
Greece
3,622
193
1,374
2,055
Madagascar
3,573
33
1,761
1,779
Croatia
3,325
114
2,277
934
Thailand
3,202
58
3,085
59
Albania
3,106
83
1,791
1,232
Equatorial Guinea
3,071
51
842
2,178
Somalia
3,028
92
1,147
1,789
Nicaragua
2,846
91
1,993
762
Mayotte
2,688
34
2,446
208
Paraguay
2,554
20
1,212
1,322
Maldives
2,517
13
2,180
324
Cuba
2,399
86
2,242
71
Mali
2,358
120
1,597
641
Sri Lanka
2,094
11
1,967
116
South Sudan
2,021
38
333
1,650
Estonia
2,003
69
1,882
52
Lebanon
1,946
36
1,368
542
Zambia
1,895
42
1,348
505
Iceland
1,880
10
1,850
20
Malawi
1,864
24
345
1,495
Lithuania
1,854
79
1,552
223
Congo
1,821
47
525
1,249
Slovakia
1,798
28
1,473
297
Guinea-Bissau
1,790
25
760
1,005
Slovenia
1,763
111
1,429
223
Sierra Leone
1,584
63
1,122
399
Cabo Verde
1,542
18
730
794
New Zealand
1,540
22
1,494
24
Hong Kong
1,324
7
1,167
150
Yemen
1,318
351
595
372
Libyan Arab Jamahiriya
1,268
36
306
926
Tunisia
1,221
50
1,050
121
Benin
1,199
21
333
845
Rwanda
1,194
3
610
581
Jordan
1,169
10
977
182
Latvia
1,141
30
1,008
103
Swaziland
1,138
14
588
536
Niger
1,097
68
976
53
Mozambique
1,071
8
337
726
Cyprus
1,008
19
839
150
Burkina Faso
1,003
53
861
89
Uganda
977
0
904
73
Uruguay
974
29
871
74
Georgia
968
15
844
109
Montenegro
960
17
320
623
Liberia
926
41
395
490
Zimbabwe
885
9
206
670
Chad
873
74
788
11
Andorra
855
52
802
1
Jamaica
751
10
600
141
Sao Tome and Principe
724
13
283
428
Diamond Princess
712
13
651
48
San Marino
698
42
656
0
Togo
695
15
475
205
Malta
673
9
654
10
Suriname
665
17
434
214
Namibia
593
0
25
568
Channel Islands
577
47
512
18
Réunion
563
3
472
88
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
449
7
438
4
Angola
386
21
117
248
Syrian Arab Republic
372
14
126
232
Vietnam
369
0
347
22
Mauritius
342
10
330
2
Isle of Man
336
24
312
0
Myanmar
317
6
250
61
Botswana
314
1
31
282
Comoros
313
7
272
34
Guyana
284
16
125
143
Martinique
249
14
98
137
Mongolia
227
0
197
30
Eritrea
215
0
56
159
Cayman Islands
201
1
197
3
Burundi
191
1
118
72
Faroe Islands
188
0
188
0
Guadeloupe
184
14
157
13
Gibraltar
179
0
176
3
Bermuda
149
9
137
3
Cambodia
141
0
131
10
Brunei
141
3
138
0
Trinidad and Tobago
133
8
117
8
Monaco
108
4
95
9
Bahamas
106
11
89
6
Aruba
105
3
98
4
Barbados
98
7
90
1
Seychelles
91
0
11
80
Lesotho
91
0
11
80
Liechtenstein
84
1
81
2
Bhutan
80
0
55
25
Sint Maarten
78
15
63
0
Antigua and Barbuda
73
3
57
13
Gambia
63
3
32
28
French Polynesia
62
0
60
2
Turks and Caicos Islands
55
2
11
42
Macao
46
0
45
1
Saint Martin
43
3
37
3
Belize
30
2
19
9
Saint Vincent and the Grenadines
29
0
29
0
Timor-Leste
24
0
24
0
Grenada
23
0
23
0
Curaçao
23
1
19
3
Saint Lucia
22
0
19
3
Fiji
21
0
18
3
New Caledonia
21
0
21
0
Lao People's Democratic Republic
19
0
19
0
Dominica
18
0
18
0
Saint Kitts and Nevis
16
0
15
1
Greenland
13
0
13
0
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Papua New Guinea
11
0
8
3
Montserrat
11
1
10
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
British Virgin Islands
8
1
7
0
Caribbean Netherlands
7
0
7
0
St. Barth
6
0
6
0
Anguilla
3
0
3
0
Saint Pierre Miquelon
1
0
1
0
Updated on 2020-07-09 10:07
RefleqtMedia pe rețelele de socializare