fbpx
spot_img
HomeStiri din Mures195 de intervenții ale pompierilor mureșeni în 3 zile

195 de intervenții ale pompierilor mureșeni în 3 zile

- Advertisement -

În ultimele 72 de ore – mai exact în perioada 25-27 iunie, până în această dimineață la ora 08:00, pompierii mureșeni au intervenit la 195 de intervenții, din care – trei incendii, un accident rutier, 32 de intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase, o misiune pirotehnică, opt alte situații de urgență și 150 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:


Incendii:
– sâmbătă 26 iunie, în jurul orei 03:00, incendiu de vegetație uscată produs pe strada 22 Decembrie 1989, la ieșire din municipiul Târgu-Mureș.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.
Incendiul a cuprins 10-12 tone de deșeuri de material lemnos. Acesta nu s-a manifestat cu flacără deschisă, pompierii fiind nevoiți să caute focarele ascunse pe care ulterior le-au lichidat.

– sâmbătă 26 iunie, în jurul orei 04:20, incendiu casă de locuit în municipiul Reghin, strada Simion Barnuțiu.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin.
Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200mp, acesta a fost lichidat înainte să se propage la întreaga locuință. Din fericire nu au fost victime.

– sâmbătă 26 iunie, în jurul orei 06:00, incendiu casă produs în localitatea Apold, strada Principală.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Incendiul s-a manifestat generalizat la o casă nelocuită, improvizată de aproximativ 25mp. Din fericire nu au fost victime.

Accidente rutiere:
– sâmbătă 26 iunie, în jurul orei 03:00 accident rutier produs pe raza localității Sangeorgiu de Mureș. Un autoturism a intrat într-o țeavă de gaz, coliziune urmată de scăpări de gaze.
În urma impactului două persoane de sex masculin au necesitat îngrijiri medicale, acestea le-au fost acordate de către echipajul medical de pe ambulanța SAJ aflată la locul intervenției.
Au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.
Echipa de la furnizorul de gaze naturale a oprit scurgerile de gaze.
Circulația a fost blocată pe un sens de mers.


Alte intervenții:
– duminică, 27 iunie, în jurul orei 17:00, două pisici blocate în subsolul unui bloc din municipiul Târnăveni, strada Aleea Gării.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un pui de pisică aflat la subsolul uni bloc, acesta a fost extras și predat proprietarului.

Misiune pirotehnică:
– duminică, 13 iunie, în jurul orei 21:00, misiune pirotehnică în orașul Sovata, strada Principală.
A executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. A fost descoperită o bombă de aruncător cal. 82 mm, aceasta a fost găsită de o persoană care căuta fier vechi pe malul răului Sovata. Persoana a anunțat de îndată autoritățile prin numărul unic de urgență 112 despre existența unei muniții.
Bomba a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță de către echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș.

Intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase:
– sâmbătă 26 iunie, pompierii mureșeni au executat 32 de intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase. Aceștia au intervenit pentre degajarea a 122 de copaci căzuți, doi stâlpi și pentru îndepărtarea a două bucăți de tablă în pericol să cadă. Intervențiile au avut loc în localitățile: Târgu Mureș, Reghin, Târnăveni, Suseni, Brâncovenești, Răstolița, Andreneasa, Balda, Lunca Bradului, Bistra Mureșului, Gurghiu, Ibănești, Solovăstru, Sântu și Sălard.

Au executat misiunile pompierii militari din cadrul Detașamentelor Târgu Mureș, Reghin, Târnăveni, Secția Sărmașu și Punctul de Lucru Deda. Pompierii militari au fost sprijiniți pentru restabilirea stării de normalitate de către pompierii din cadrul SVSU Deda, Rușii Munți, Răstolița, Lunca Bradului, Ibănești, Gurghiu, Solovăstru, Lunca și Cașva.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Comentarii

%d bloggers like this: