fbpx
HomeStiri din Mures153 de intervenții pentru pompierii mureșeni în acest week-end
spot_img
spot_img

153 de intervenții pentru pompierii mureșeni în acest week-end

- Publicitate -
spot_img

În ultimele 72 de ore – mai exact în perioada 23-26 aprilie, până în această dimineață la ora 08:00, pompierii mureșeni au intervenit la 153 de intervenții, din care – șapte incendii, două accidente rutiere, o misiune pirotehnică, o misiune de evacuare a apei, șapte alte situații de urgență și 136 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:


Incendii:
– vineri, 23 aprilie, în jurul orei 23:55, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o seră în localitatea Sântana de Mureș, strada Principală.
Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș, odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă prezentând pericol de propagare. Incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se propage. Din fericire nu au fost victime.

– sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 01:25, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs produs la casă de locuit din orașul Sovata, strada Vânătorilor.
Au executat misiunea stingerii pompierii militari de la punctul de Lucru Sovata, odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu produs la o seră fără pericol de propagare. Incendiul s-a manifestat la folia serei pe o suprafață de aproximativ 30mp.

– sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 17:25, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Odrihei.
Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni, odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70mp. În urma incendiului, o persoană de sex masculin de aproximativ 58 de ani, a suferit arsuri la un membru superior și la față (aproximativ 1% din corp), acesteia i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului de către echipajul SMURD, după care a fost transportată la CPU Târnăveni.

– sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 18:30, pompierii mureșeni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara.
S-au deplasat la fața locului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, încă se lucrează pentru stingere.

– duminică, 25 aprilie, în jurul orei 11:55, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu de apartament în municipiul Târgu Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș, odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietar. A luat foc un prelungitor electric care a dus la mari degajări de fum, s-a trecut imediat la ventilarea naturală a apartamentului pentru evacuarea fumului. În încercarea stingerii incendiului, o persoană a inhalat fum, acesta a fost preluată și transportată la UPU SMURD, fără probleme deosebite.

– duminică, 25 aprilie, în jurul orei 13:30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Matrici.
Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și SVSU Eremitu, odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu produs la o anexă gospodărească de aproximativ 25mp, acesta a fost lichidat în limitele găsite. Din fericre nu au fost victime.

– duminică, 25 aprilie, în jurul orei 23:10, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Târgu Mureș, strada Agricultorilor.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș, ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă la un autoturism fără pericol de propagare, s-a intervenit de îndată pentru lichidarea acestuia. Din fericire nu au fost viuctime.


Accidente rutiere:
– sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 07:50, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor (PSI) în cazul unei conducte de gaz ruptă în urma unui accident rutier în localitatea Sâncraiu de Mureș, strada Delureni.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș, odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că un autoturism a rupt o conductă de gaz, conducătorul autoturismului nu a necesitat îngrijiri medicale. Gazul a fost oprit de către o echipă de intervenție de la furnizorul de gaze naturale, după care au remediat problema.

– sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 10:45, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul unui accident rutier produs în municipiul Sighișoara, strada Libertății.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre un accident rutier produs între trei autoturisme fără victime și fără a fi afectată circulația.

Inundație:
– vineri, 26 aprilie, în jurul orei 18:10, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată din localitatea Deaj, strada Principală.
Au executat misiunea de evacuare a apei pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni, odată ajunși la locul solicitat aceștia aceștia au constatat că este vorba despre o inundație produsă pe o suprafață de aproximativ 100mp și o adâncime de 60cm. Pompierii aflați la fața locului au extras apa din curte cu o motopompă.


Misiune pirotehnică:
– sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 17:00, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit în cazul găsirii unei muniții în localitatea Botorca.
Au executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș, odată ajunși la locul solicitat aceștia au constatat că este vorba despre o bobă de aruncător cal 82mm. După ce au verificat zona, pompierii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, care cel mai probabil provine de pe timpul conflictelor militare.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: