spot_img
spot_img

145 de cadre didactice din județul Cluj au beneficiat de activitățile de formare, organizate în perioada 14 octombrie- 6 noiembrie 2022,  pe teme ale educației privind prevenirea consumului de substanțe cu efecte psiho-active

spot_img

Având în vedere creșterea alarmantă a cazurilor de consum a substanțelor cu efecte psiho-active în rândul minorilor, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a lansat Proiectul județean ,,Viitorul depinde de tine!” și Campania Lions Quest-Antidrog, în parteneriat cu Districtul Lions 124 România, Agenția Națională Antidrog, Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog, CPECA Cluj și Clubul Lions Cluj-Napoca Genesis, pe tematica prevenirii consumului de droguri și a substanțelor cu efecte halucinogene în rândul elevilor, având la bază obiectivele şi metodele Programului de ȋnvățare socio-emoțională Lions Quest.

 

Activitătea de formare a celor 145 de profesori din unitățile de învățământ preuniversitar, din județul Cluj,organizată în șase serii de formare/ zone,  a fost susținută de către lectorii specializați din cadrul Clubului Genesis, după cum urmează:14-16 octombrie 2022, locația Colegiul Național „Mihai Viteazulˮ Turda (zonele Turda și Câmpia Turzii);  21-23 octombrie 2022, locația Colegiul Național „Andrei Mureşanuˮ Dej (zonele Dej și Gherla);  24-25 octombrie 2022, locația Liceul Teoretic „Octavian Gogaˮ Huedin ( zona Huedin) și Cluj-Napoca,  seriile 26-27 octombrie 2022, 28-29 octombrie 2022, 4-6 noiembrie 2022, locația Colegiul Național „Nicolae Bălcescuˮ Cluj-Napoca.

În scopul prevenirii comportamentelor adictive în rândul minorilor, cadrele didactice participante la aceaste seminarii au exersat și au experimentat modul în care învățarea socială și emoțională pot oferi cadrul coerent implementării programelor de prevenire a consumului de alcool, tutun şi droguri, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar.

 

Programul de învățare socială și emoțională Lions Quest, inițiativă a Clubului Lions Genesis, este rezultatul cercetărilor ştiinţifice şi contribuie semnificativ la prevenirea comportamentelor riscante în rândul elevilor, printr-o strategie coordonată de dezvoltare explicită a abilităților de viață în rândul elevilor.

 

De asemenea, programul a oferit cadrelor didactice participante strategii de instruire care promovează formarea integrată a abilităților pentru adolescență, asociate unui curriculum educațional extrașcolar, în măsură să permită elevilor învațarea abilităților esențiale pentru viață.  

 

În cele 3 zile de formare, profesorii clujeni s-au familiarizat cu metodele  pedagogice care dezvoltă angajamente pozitive față de familie, școală și comunitate, inclusiv angajamentul de a duce o viață sănătoasă, fără alcool, tutun, droguri.

 

Aceste formări vor fi urmate, în perioada imediat următoare de sesiuni de informare a părinților, de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar, din județul Cluj, în scopul conștientizării părinților asupra riscurilor potențialelor forme de consum, în rândul elevilor.

Creșterea nivelului de informare cu privire la gestionarea unor potențiale situații de risc, privind efectele consumului de droguri și substanțe etnobotanice în rândul adolescenților, precum și specificul serviciilor de consiliere disponibile la nivelul județului Cluj, prin Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Cluj constituie priorități ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj, pentru gestionarea situațiilor cu risc privind sănătatea elevilor, întrucât Viitorul copiilor noștri depinde de fiecare dintre noi!

 

Parteneri instituționali: Districtul Lions 124 România și Clubul Lions Genesis, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj.

 

 

 

                                                                                      Comunicare instituțională, I.Ș.J. Cluj

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...

GROAZNIC Bărbat de 70 de ani, călcat de mașină

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

✔️Investiții majore în infrastructura de educație din Turda❗️

https://www.facebook.com/MateiCristianOctavian/videos/pcb.2359045000781643/2359032940782849/?type=3&theater Elevii din școlile turdene vor beneficia de condiţii moderne...

Românii care donează celule stem, scutiți de plata CASS 10 ani

Donatorii de celule stem hematopoietice sunt scutiți de plata...
spot_img
spot_imgspot_img

Comuna Tritenii de Jos a ajuns la SCENARIUL ROȘU!

Atât de groaznic au evoluat infectările cu Sars-Cov-2 de la Tritenii de Jos încât comuna a intrat în SCENARIUL ROȘU! Asta înseamnă că rata de...

Descoperire arheologica IMPORTANTA pe santierul Autostrazii Transilvania

Un drum roman, perfect conservat, de acum 2000 de ani, a fost descoperit pe santierul Autostrazii Transilvania. "Descoperirea a fost făcută de arheologi în zona...

Primele confiscări de obiecte pirotehnice, în cadrul Panului de acțiune Foc de artificii 2019

În urma unor controale la societăți comerciale din Abrud și Câmpeni, polițiștii au confiscat peste 2.300 de obiecte cu conținut pirotehnic, comercializate ilegal. Controalele...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: