🚑Mariana Dumitru – 43 de ani, în slujba vieții!🩺

spot_imgspot_img

Astăzi, în prima zi a lunii august, cel mai longeviv asistent medical de ambulanță din județul Cluj, Mariana Dumitru, șefa stației Câmpia Turzii, împlinește 43 de ani de activitate în slujba salvării de vieți și a ajutorării celor năpăstuiți.

Și-a început activitatea în ambulanță pe vremea când salvarea venea cu Teveul sau cu Papucul și de-atunci încoace, și-a actualizat constant abilitățile de a salva vieți. Ne-a povestit cum, în 1980, când a început munca, în Câmpia Turzii exista doar un singur pacient oncologic.

„Era o femeie, internată la Spitalul din Câmpia Turzii și îmi amintesc că ne duceam la ea și ne uitam pe furiș să vedem și noi cum arată un pacient care are cancer. De-atunci încoace a evoluat lumea în așa fel încât cancerul a devenit ceva obișnuit”, ni se confesa Mariana în urmă cu ceva vreme.

A scos sute de oameni din stop cardiorespirator, șoc anafilactic sau alte situații care le putea periclita viața, a ajutat la nașterea de copii în ambulanță, iar în perioada pandemiei a fost în linia 1 a luptei cu COVID-19.

De asemenea, a fost și este în prima linie a luptei împotriva consumului de substanțe psihoactive în rândul tinerilor din oraș.

„Este cutremurător să vezi copii de 15 – 16 ani, care stau letargici, cu spume la gură, după ce consumă droguri”, ne spunea Mariana.

Astăzi, la 43 de ani bătuți pe muchie în slujba celor care, poate, atârnă de-un fir de ață, RefleqtMedia îi mulțumește pentru tot ce face, zi de zi, pentru cei în pericol.

  • pentru fiecare infarct gestionat și stabilizat;
  • pentru fiecare stop resuscitat;
  • pentru fiecare șoc anafilactic stabilizat;
  • pentru fiecare tentativă de suicid oprită;
  • pentru fiecare copil născut cu succes;
  • pentru fiecare hemoragie severă oprită…
  • pentru tot ce ai făcut, în 43 de ani de carieră… ÎȚI MULȚUMIM, MARI!
spot_img
%d bloggers like this: