spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

­čĺ│Sprijinim copiii din familiile defavorizate

­čĹę­čĆ╗ÔÇŹ­čŹ╝ ├Än conformitate cu OUG 34/2024 mamele aflate ├«n situa╚Ťii defavorizate vor primi TICHETE SOCIALE pe suport electronic, ├«n valoare de 2.000 de lei, pentru nou-n─âscu╚Ťi. Aceast─â m─âsur─â se deruleaz─â prin Programul Incluziune ╚Öi Demnitate Social─â 2021-2027. Banii pot fi folosi╚Ťi doar pentru produse necesare ├«ngrijirii nou-n─âscutului.

ÔÇó Sprijinul material se acord─â ├«n perioada 2024 – 2027, pentru copii n─âscu╚Ťi ├«ncep├ónd cu data de 12 aprilie 2024, dar nu mai t├órziu de 3 luni de la na╚Öterea copilului, cu ├«ncadrarea ├«n categoriile prev─âzute de lege. De asemenea, ├«n cazul unei na╚Öteri multiple, sprijinul material se acord─â pentru fiecare nou-n─âscut.

ÔÇó Valoarea tichetului social va fi acordat─â ├«ntr-o singur─â tran╚Ö─â pentru fiecare nou-n─âscut.

Ôä╣´ŞĆPotrivit OUG 34/2024, CATEGORIILE DE PERSOANE care vor primi tichete sociale pentru nou-n─âscu╚Ťi sunt:

a) Mamele care beneficiază de venit minim de incluziune acordat în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;
b)   mamele cu dizabilit─â╚Ťi;
c)  mamele aflate temporar ├«n situa╚Ťii critice de via╚Ť─â, respectiv victime ale calamit─â╚Ťilor, ale violen╚Ťei domestice, persoane dependente ╚Öi/sau care se afl─â ├«n situa╚Ťii deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta social─â sau referat ├«ntocmite de autorit─â╚Ťile publice cu atribu╚Ťii ├«n domeniul asisten╚Ťei sociale la solicitarea persoanei sau la sesizarea unui ter╚Ť;
d)  mamele care nu de╚Ťin acte de identitate;
e)  mamele minore ;
f)  mamele cet─â╚Ťeni str─âini sau apatrizi proveni╚Ťi din zone de conflict armat.

ÔŁŚPrin excep╚Ťie, ├«n cazul ├«n care copilul este lipsit de ocrotirea mamei ├«n primele 3 luni de la na╚Ötere, tichetul social poate fi acordat reprezentantului legal al copilului.

­čĹąTichetele sociale pot fi folosite ├«n termen de maximum 6 luni de la data emiterii, doar pe teritoriul Rom├óniei ╚Öi nu permit efectuarea de opera╚Ťiuni de retragere numerar sau de preschimbare ├«n numerar.

Cererile se depun la sediul Direc╚Ťiei de Asisten╚Ť─â Social─â, C├ómpia Turzii, strada 1 Decembrie 1918, nr. 4.
Program cu publicul: Luni – Joi – 8:00-16:00;
Vineri: 8:00-13:30.

La depunere, cererile vor fi ├«nso╚Ťite de urm─âtoarele documente: – BI/CI mam─â, certificat de na╚Ötere copil, certificat de handicap, dac─â este cazul.
Pentru informa╚Ťii suplimentare ne pute╚Ťi contacta la num─ârul de telefon 0264 – 366396, adresa de e-mail: splas@campiaturzii.ro sau  direct la sediul Direc╚Ťiei de Asisten╚Ť─â Social─â.

Direc╚Ťia Rela╚Ťii cu Comunitatea

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img