spot_img
spot_imgspot_img
Știri Câmpia Turzii✅De astăzi, investigațiile RMN sunt o realitate, la Câmpia Turzii

✅De astăzi, investigațiile RMN sunt o realitate, la Câmpia Turzii

🏥A fost inaugurat aparatul RMN de ultimă generație, din dotarea Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA”. În prezența domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, a doamnei prefect, Irina Munteanu, precum și a invitaților din mass-media, conducerea unității medicale, prin domnul manager, Adrian Antal, domnul director medical, Sergiu Pătcaș și medicul coordonator al Laboratorului de Radiologie, doamna Meda Costantea, a prezentat detalii despre utilitatea și importanța aparatului.

💉Investigațiile imagistice non-invazive, care se vor efectua cu acest aparat, vor contribui semnificativ la creșterea gradului de performanță și precizie al intervențiilor chirurgicale efectuate în Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”.

🩺Aparatul de rezonanță magnetică nucleară din dotarea spitalului este unul de înaltă precizie, cu o inducție magnetică de 1.5 TESLA și 16 canale, care permite investigarea non-invazivă și diagnosticarea unui număr mare de patologii, boli și afecțiuni ale corpului uman. De la afecțiuni ale sistemului osos, la patologii cerebrale, de coloană vertebrală, cardiologice, angiografii, până la patologii ale sistemului genital feminin sau a organelor interne moi, toate pot fi investigate imagistic, prin intermediul acestui aparat RMN.

🔊„Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor Consiliului Județean Cluj, dar în special domnilor Alin Tișe și Dumitru Drăghici, pentru aportul pe care instituția amintită anterior și-a adus-o la achiziționarea acestui aparat, cu o valoare de aproape un milion de euro. Anul trecut, am inaugurat Computerul Tomograf de la Spitalul din Câmpia Turzii, lucru care a dus ca inclusiv persoane din Turda să vină la Câmpia Turzii pentru a-și face un CT. Astăzi inaugurăm aparatul RMN, singurul de acest gen dinafara reședinței județului Cluj. Sunt convins că prin investigațiile efectuate cu acest aparat RMN, mulți oameni atât din Câmpia Turzii, cât și din comunele arondate vor putea să-și diagnosticheze diverse boli, să se trateze de ele, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Cluj Napoca. Taxa minimă, pentru cel mai simplu RMN este de 450 de lei, în condițiile în care, la Cluj Napoca, variază, de la 700, la 800 sau chiar 1000 de lei, în funcție de clinica aleasă. Îl felicit pe domnul manager, Adrian Antal, cât și pe întregul colectiv medical și administrativ pentru evoluția acestui spital”, afirmă domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN.

Direcția Relații cu Comunitatea

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

“Bunatati de la Dorin… si Iulia” – brand de Campia Turzii

Toamna se numara bunatatile, iar in aceasta dupa-amiaza, Dorin...

Vezi ce au decis judecătorii despre violatorul de la Câmpia Turzii

Astăzi, Judecătoria Turda a trebuit să stabilească dacă Nicolae...

⚽Pe Stadionul „Mihai Adam” a revenit farmecul competițiilor sportive

🏐În acest week-end, baza noastră sportivă a găzduit primul...

Tinichigiu din Câmpia Turzii, în arest preventiv după ce a condus beat sau drogat

Un tinichigiu din Câmpia Turzii, specializat în reducerea efectelor...

Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, in finala Early Innovators

Astăzi s-a desfășurat Finala Early Innovators - Business Plan...

Noi fonduri de la Consiliul Județean Cluj pentru Spitalul „Dr. Cornel IGNA”

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: