spot_img
spot_img

Zona Turda – Câmpia Turzii are cei mai harnici cetățeni, în privința autorecenzării!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Vineri, 27 mai 2022 s-a încheiat etapa de autorecenzare, urmând ca din 31 mai până în 17 iulie 2022 să se desfășoare etapa de colectare a datelor din teren, prin interviuri față-în-față la domiciliu. Persoanele care nu s-au autorecenzat, vor primi vizita unui recenzor la reședință, fiind colectate date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.


În urma validării chestionarelor, pe întreaga perioada de autorecenzare, respectiv 14 martie-27 mai 2022, la nivel național rata de autorecenzare este de aproape 47%, iar la nivelul județului Cluj de peste 52%, fiind pe locul al doilea după municipiul București.


Pentru județul Cluj, s-a centralizat până la finalul ultimei zile de autorecenzare inclusiv, un număr total de 442.328 chestionare, dintre care 371.436 completate și valide la nivel de persoane. Din numărul total de chestionare completate la nivelul județului, 63.3% au fost completate în mediul urban (235.071 chestionare) și 36.7% în mediul rural (136.365 chestionare).

Situația în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivel de persoane în municipiului Cluj-Napoca într-un total de 169.410 chestionare, urmat de municipiul Turda cu 20.686 chestionare, municipiul Dej cu 18.099 chestionare, municipiul Câmpia Turzii cu 11.692 chestionare, municipiul Gherla cu 10.826 chestionare, și orașul Huedin cu 4.358 chestionare completate.

În ceea ce privește mediul rural, primele cinci unități administrativ teritoriale din punct de vedere al numărului de chestionare completate și valide la nivel de persoane, sunt următoarele: comuna Florești care depășește numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Cluj-Napoca, cu un total de 29.201 chestionare, Apahida cu un număr total de 9.286 chestionare, Baciu cu 7.382 chestionare, Gilău cu 3.888 chestionare și Mihai Viteazu cu 3.625 chestionare completate.

Referitor la situația chestionarelor la nivel de persoane, raportată la numărul populației estimat la 1 decembrie 2021, unitățile administrativ teritoriale cu cel mai procentaj al autorecenzării sunt: comuna Sâncraiu cu aproximativ 95%, Buza cu aproape 94%, Jichișu de Jos cu 87.5%, Ceanu Mare cu aproximativ 87% și Luna cu aproape 83%.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Val de reacții emoționante – oamenii-l regretă pe Leluț Vasilescu

Vestea privind decesul bateristului trupei Compact, Leluț Vasilescu a generat multe reacții emoționante, venit din toată lumea artistică. Adrian...

La volan prin cartierul Lut sub efectul a 4 droguri

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Câmpia Turzii au...

Medicul, Tiberiu Vedean, este NEVINOVAT!

In cursul zilei de ieri, o persoana a adus alegatii foarte grave medicului, Tiberiu Vedean. Initial, RefleqtMedia a publicat stirea care...

Lucrari in ritm alert, la o gradinita din Turda

🏗 Avansează lucrările de modernizare din cadrul proiectului Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sfânta Maria...
spot_img

Ocna Mureș, la un pas de dezastru

Stația de transformare a energiei electrice din Ocna Mureș a fost inundată, în această după-amiază, orașul fiind la un pas de dezastru. „Detașamentul de Pompieri...
%d bloggers like this: