ZMT 2018 te invită la muzeu

spot_imgspot_img

Cu prilejul celei de-a XVIII-a ediții a Zilelor Municipiului Turda vizitatorii Muzeul de Istorie vor beneficia sâmbătă, 18 august de un program atractiv şi de ne ratat: expoziție în aer liber, târg de produse hand-made și deja mult așteptatul concert de jazz!

Membrii trupei Funkorporation din Cluj-Napoca, câştigători a numeroase premii, ne vor încânta auzul cu un repertoriu ce cuprinde de la piese cu cadențe interioare extrem de funky până la soul melancolic, mustind de bași bine plasați, voci incredibile, riffuri catchy de chitară, detalii strălucitoare din saxofon și trombon, toate aranjate bogat, cu poftă, fierbinte. Concertele lor sunt intense, frenetice, de o exuberanţă neostoită, iar reţeta este: groove-uri funky, bas bine plasat, vocal excepțional, piperat cu suflători, mixat cu puţin jazz, ska, balkan, reggea plus atitudine pozitivă!

O gamă variată de suveniruri și creații hand-made – inspirate după exponatele noastre din muzeu şi realizate de artiști platici sau producători locali – își așteaptă cumpărătorii în curtea muzeului, începând cu orele 10:00 și până la lăsarea serii. Ceramica preistorică cu decor bogat şi variat descoperită în aşezarea de la Sănduleşti, artefactele romane – piese de podoabă sau de echipament militar şi accesorii vestimentare ale soldaţilor din legiunea romană de la Potaissa, alături de piesele postromane şi medievale au reprezentat sursă de inspiraţie pentru artizani.

Seria de activități dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918 continuă prin organizarea expoziției de artă fotografică “Comorile României”. Autorul expoziţiei Ilie Tudorel, Baia Mare, membru al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) va prezenta monumentele istorice imortalizate prin obiectivul aparatului său de fotografiat. Artistul îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate cele mai importante valori ale patrimoniului cultural din România.

PROGRAM
Vineri – Duminică, 17-19 august 2018
10:00 – 17:00 – Acces gartuit în spațiul expoziţional
Sâmbătă, 18 august 2018
10:00 – 21:00 – Târg de creații hand made și suveniruri – artiști plastici și producători locali
11:00 – 12:00 – Expoziția de artă fotografică “Comorile României” – Ilie Tudorel, Baia Mare
19:00 – 20:30 – Concert Jazz – Funkorporation Cluj-Napoca

spot_img
%d bloggers like this: