fbpx
spot_img

Ziua Națională a României, sărbătorită în avans, la Liceul Teoretic „Pavel Dan”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Marți, 29 noiembrie 2022, am sărbătorit în avans două evenimente importante pentru istoria poporului român: Sfântul Andrei – ocrotitorul românilor ( 30 noiembrie) și Ziua Națională a Romăniei ( 1 Decembrie)
 
Liceul Teoretic ,,Pavel Dan” a fost definit de o stare de ,,Împreună” pentru Marea Unire din anul 1918 când miile de glasuri de la Alba Iulia au strigat din răsputeri, cu hotărâre şi bucurie: „Unirea cu România, Unirea cu Patria-Mamă!”, dar și de sentimentul de apartenență la identitatea românească, prin actualizarea valorilor și a principiilor consolidate de-a lungul timpului.
 
Îmbrăcați în costume populare sau ale marilor personalități istorice, elevi entuziaști din clasele V A, VI A,VI B, VII B, IX B, IX D, curioși și implicați au fluturat steagul țării, au intonat imnul național și cântece cu reverberații patriotice, au recitat poezii, au pus în scenă frânturi tematice ale Marii Uniri și au evocat mari figuri istorice naționale care s-au implicat în făurirea României Mari, oferindu-le colegilor și dascălilor o lecție de istorie deosebită de întoarcere în trecutul ,,visului de aur al României”, de prezent și de viitor.
 
La mulți ani, România!
spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Magazin din Campia Turzii, amendat dupa ce vindea haine contrafacute

Magazinul Gamos Com din Campia Turzii, situat pe strada Vasile Alexandri, nr. 7A, s-a ales cu amenda din...

I&C Transilvania Constructii angajeaza deservent incarcator frontal

S.C. I&C Transilvania Constructii S.R.L. angajează Volist - Deservent încărcător frontal.   Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Cerinte:     experiență manipulare încărcător...

Transilvania Impact angajeaza la Campia Turzii

Angajam excavatorist cu experiență. Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Informații la telefon: 0760 233 617. resurseumane@transilvaniaimpact.ro  . . . #angajari #locuridemunca #transilvaniaimpact #icti

Pompierii clujeni atrag atenția! Incendiile de vegetație pot ucide!

Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre...
%d bloggers like this: