22.4 C
Turda
Wednesday, August 10, 2022
spot_img
HomeOPINIEEditorialZiua în care Biserica Ortodoxă le-a dat dreptate martorilor lui Iehova

Ziua în care Biserica Ortodoxă le-a dat dreptate martorilor lui Iehova

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Pe lângă multe alte aspecte, o diferență majoră între religia ortodoxă și cea a martorilor lui Iehova este atitudinea față de „sărbători”.

Astfel, în timp ce ortodocșii sărbătoresc sfinții și ne îndeamnă ca în zilele „cu cruce roșie” să nu lucrăm, onorând astfel „ziua domnului”, martorii lui Iehova sunt ceva mai practici.

Devreme ce zilele sfinților nu sunt trecute în Biblie, ci sunt doar convenții, martorii lui Iehova nu țin aceste sărbători.

Ei bine, printr-o șmecherie a Bisericii Ortodoxe Române, mai-marii bisericii au crezut că vor fi isteți și că „sărbătoarea” de Sfântul Gheorghe va putea fi „mutată” în 29 aprilie … wow, cât de mult s-au înșelat!

Practic, pentru a nu se bate cap în cap cu Săptămâna Mare, popii ortodocși au hotărât să mute sărbătoarea, scriind în calendar că aceasta va fi celebrată în 29 aprilie… păi cum?

Dacă ziua mea e în 19 noiembrie și pică, în fiecare an, în Postul Crăciunului … cum să-mi mut eu ziua de naștere?

Astfel, prin decizia lor, preoții ortodocși au demonstrat clar că nu există absolut nimic sfânt în sărbătorirea zilelor unor sfinți… e doar o convenție, doar o poveste frumoasă, doar o scuză a preoților să mai facă un ban de pe urma fraierilor care se duc pe la „hramuri” și bagă bani la cutia milei.

Nicăieri, în scriptele creștine, nu apare nimic despre sărbători. Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu a propovăduit nicăieri că trebuie să-l sărbătorim pe Andrei – cel întâi chemat, în 30 noiembrie … nope, defapt și de drept, singurele sărbători sunt cele făcute de om, nicidecum instituite de Dumnezeu.

Iată, deci, cum religia o dă în ritualuri absurde, care n-au nimic în comun cu apropierea de Dumnezeu.

Defapt, dacă stăm să căutăm în toate ritualurile Bisericii Ortodoxe Române, de la arderea de tămâie, la baterea în toacă și tragerea clopotelor, niciunul dintre aceste ritualuri nu au corespondență în Biblie sau în învățăturile lui Iisus Hristos … sunt doar ritualuri păgâne, pe care Biserica Ortodoxă, și cea catolică, le-au preluat „ca să dea bine”, să aducă misticul în fața prostului și să-l păcălească.

Acestea fiind spuse, dacă tu, în continuare crezi că popa zice bine, ești mai prost decât popa!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: