spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Ziua fiefurilor SPARTE

spot_img

Alegerile de duminică au prilejuit spargerea unor fiefuri politice „clasice”, în mai multe zone ale județului Cluj.

Cea mai răsunătoare victorie a fost cea a lui Paul Cristian Olaru, de la PNL, în clasicul fief UDMR, Comuna Mihai Viteazu. Olaru nu doar că și-a asigurat mandatul de primar, în fața „eternului” Ioan Zeng, dar are și 6 mandate de consilier local, cu care își poate asigura un viceprimar facil.

Un alt fief „spart” a fost la Ploscoș, unde PSD-ul a câștigat comuna, după 20 de ani de conducere democrat liberală sau liberală. Daniel Aitoneanu i-a îndepărtat pe liberali din conducerea comunei și are toate șansele să-și asigure și majoritatea în Consiliul Local.

Al treilea fief spart este fostul fief PNL/PDL, Petreștii de Jos, unde retragerea lui Pîrv Ioan a produs ruptura.

Roxana Teodora Teutișan, de la AUR, a câștigat mandatul de primar și, tot AUR a câștigat cele mai multe mandate de consilier local.

Desigur, unii ar putea considera și Turda drept un fief spart, în condițiile în care PNL a ajuns, de la 10 consilieri locali, la doar 5, iar AUR a cucerit 6 mandate, dar… devreme ce Cristian Matei a rămas primar și încă poate încheia protocoale prin care să-și asigure majoritatea, noi alegem să nu considerăm și Turda drept un fief spart.

spot_img
spot_img
spot_img