7.1 C
Turda
Friday, September 23, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiWorkshop cu teme sociologice, la Câmpia Turzii

Workshop cu teme sociologice, la Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

4 Martie 2020, începând cu ora 18.00 la Restaurantul ,, Broscuța”:
WORKSHOP: ,,Cum ar fi o lume fără mame”
invitați: lect.univ.dr. Dan Rusu Octavian, Adrian Marele- psiholog, Petre Pop- sociolog, Marcel N. Bogdan-colonel (r)

În toate programele U.E. s-au promovat acțiuni specifice în favoarea femeior conform ,,Strategiei Comunitare pentru Egalitate de Gen” (2001-2005) care are ca principale obiective egalitate în viața economică, participare egală la proces decizional, egalitate în viața socială și civilă și mai ales schimbarea rolurilor tradiționale și depășirea stereotipiilor de gen.


Cu toate acestea, în multe parlamente europene femeile sunt mai mult figurante decât reprezentante, R.-G. Schesrtzenberg afirmă că ”o femeie într-un partid e o excepție, o femeie într-un parlament e o surpriză, o femeie într-un guvern e o bravură iar o femeie prim-ministru e o minune.”


Giselle Halimi consideră că proclamațiile de universalitate și egalitate a drepturilor funcționează doar ca un camuflaj. Pentru instituirea unei egalități reale, autoarea propune reprezentarea proportiională a femeilor dar pe bază de lege, deoarece între cel puternic și cel slab libertatea este accea care exprimă și legea care eliberează.(exemplu Germania).


Cercetările sociologice arată că femeile sunt mult mai deschise la schimbare și în cadrul societătii civile ele dovedesc o cetățenie activă.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: