spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Vremea teribilă a făcut prăpăd în Alba

De la intrarea în vigoare a codului portocaliu care vizează ninsori abundente și strat de zăpadă consistent și până în momentul de față la nivelul județului Alba au avut loc mai multe situații la care a fost necesară atât intervenția pompierilor militari cât și a celorlalte instituții implicate în gestionarea acestor evenimente cauzate de vremea severă.

Intervenția se desfășoară sub coordonarea președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Alba – domnul Nicolae ALBU și este condusă de către comandantul intervenției, Inspectorul Șef al ISU Alba – colonel Ovidiu COSTEA, în sistem integrat cu implicarea tuturor instituțiilor cu atribuții în astfel de situații, respectiv SDN Alba, Electrica, ISU Alba, IPJ Alba și Comitele Locale pentru Situații de Urgență.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat  în sistem online pentru dispunerea masurilor operative de gestionare a situațiilor de urgență care pot apărea pe durata de manifestare a CODULUI PORTOCALIU, conform Hotărârii CJSU nr.3/2023.

 

Astfel, începând de ieri, 26.02.2023 a.c., încă de la intrarea în vigoare a codului portocaliu la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al județului Alba  au fost adoptate următoarele măsuri:

  • începând cu ora 10:00, s-a dispus activarea Grupei Operative a ISU Alba pentru a monitoriza permanent situația;
  • dislocarea în zona vizată de codul portocaliu, a mai multor

 echipaje cu drujbe pentru deblocarea drumurilor blocate de aborii căzuți pe carosabil;

  • au fost prealertate toate subunitățile, în vederea ridicării nivelului de operaționalizare a tehnicii din dotare, specifice tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor primite.
  • a fost înștiințat fiecare UAT care se afla sub incidența codului, cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Ca urmare a avertizării meteo de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent, până la momentul de față, la nivelul județului Alba au avut loc următoarele situații:

  • echipajele de la Electrica au intervenit și intervin cu peste 80 de electricieni din judetele Alba, Sibiu și Bihor, pentru remedierea a 315 PT cu 18.588 utilizatori rămași fără energie electrică;
  • echipaje de la Drumurile Naționale, ISU Alba, Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență și echipaje de la IPJ Alba au intervenit pentru degajarea mai multor drumuri din județ blocate de copaci căzuți pe carosabil. (DN 75, DN 74, DN 74 A și DJ762).
  • în sprijinul echipajelor de la Electrica ISU Alba a dislocat o autospeciala UTV autoșenilată în vederea asigurării și facilitării echipajelor pe drumurile greu accesibile pentru remedierea problemelor legate de utilizatori rămași fără energie electrică;
  • ISU Alba dislocat un autocamion cu cârlig cu grup electrogen de 400 KVA de la Detașamentul de pompieri Alba Iulia la Stația de pompieri Câmpeni pentru eventualitatea alimentării cu energie electrică a obiectivelor importante din zona afectată de fenomenele meteorologice.

Totodată, în cursul dimineții au fost suplimentate echipele care intervin în zona Munților Apuseni cu personal din tura liberă și echipaje de la Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Detașamentul de pompieri Aiud,

 

Având în vedere că avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU este valabila până astăzi, 27.03.2023 la ora 15:00 vă recomandăm să evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Informații despre modul de comportare în cazul produceri unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situaţii de urgenţă https:// fiipregatit.ro și aplicaţia de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ,,UNIREA”

AL JUDEȚULUI ALBA

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

                                                                                         (notă: Titlul aparține redacției RefleqtMedia)

spot_img
spot_img