26.8 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIVot ILEGAL al bugetului local de venituri și cheltuieli al comunei Tritenii...

Vot ILEGAL al bugetului local de venituri și cheltuieli al comunei Tritenii de Jos – vom sesiza PREFECTUL

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ieri după-amiază, primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa, a convocat în ședință EXTRAORDINARĂ, plenul consiliului local pentru adoptarea bugetului local de venituri și cheltuieli.

Pe lângă faptul că respectiva convocare a fost una ILEGALĂ, fiind făcută luni, pentru miercuri, deși legea obligă altceva ( Legea 215/2001 ART. 39 (1) Consiliul local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului. (2) Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului. (3) Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înainte şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu notificarea convocării, sunt puse la dispoziţie consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi. ), două proiecte de hotărâre supuse dezbaterii NU AVEAU CE CĂUTA PE ORDINEA DE ZI.

Printre acestea se numără Bugetul local de venituri și cheltuieli al comunei Tritenii de Jos pe anul 2019.

Legea obligă administrațiile publice locale să PUNĂ ÎN DEZBATERE PUBLICĂ, cu publicarea INCLUSIV PE SITE-UL PROPRIU al Bugetului pe anul în curs și SĂ-L ȚINĂ ÎN DEZBATERE PUBLICĂ vreme de 30 de zile de la postarea pe site.

Ei bine, pe site-ul comunei Tritenii de Jos, acest buget local de venituri și cheltuieli NU A FOST PUBLICAT, astfel încât cetățenii comunei nu au avut timp să vadă cum vor fi cheltuiți banii publici, adică propriile contribuții.

Ca atare, votul dat de consilierii locali în funcție, la propunerea primarului, este unul ILEGAL!

Devreme ce niciunul dintre consilierii locali nu vor avea curajul să conteste Hotărârea de Consiliu Local de adoptare a bugetului local, o vom face noi, jurnaliștii.

Nu facem acest lucru pentru că vrem să lezăm interesele comunei, ci pentru că vrem RESPECTAREA LEGII, un lucru cu care executivul de la Tritenii de Jos este necoplanar.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: