spot_img

Voi știți de ce nu vă funcționează cardul de sănătate? Dezvăluiri ULUITOARE

Date:

Share post:

Un blogger din Brașov, Zoso (pe numele real, Vali Petcu), fost colaborator Mediafax, a facut niște afirmații extrem de îngrijorătoare, vis-a-vis de motivul real pentru care nu funcționează sistemul cardurilor de sănătate.

“Ați auzit varianta oficială (a căzut un UPS), hai să vă spună nenea și varianta mai realistă. Asta acum repede, până nu pică și sistemul ANAF, care suferă de aceeași boală.

Contractul de întreținere a sistemului, câștigat în 2016 de Team Netcu cu 120.000€ pe lună, ar trebui renegociat. Pe lângă el, mai trebuiau reînoite și licențele pentru baze de date (Oracle). Băieții de la CNAS n-au vrut să semneze, pentru că, și aici depinde pe cine întrebi, unii zic că sumele erau cam mari, alții zic că nu ei luaseră șpăgile când s-au semnat contractele astea.

Negocierile au bătut pasul pe loc. Licențele expiraseră între timp și, pentru a forța un pic lucrurile, profitând de incompetența și frica oamenilor de la CNAS, au renunțat să mai șteargă loguri (dap, pentru asta iei 120.000€ pe lună). Când s-au umplut hardurile, sistemul a crăpat și, în buna practică românească, i-au dat reboot, că poate o ia. N-a mai luat-o, că nu o mai putea lua, și din cauză de spațiu, și din cauză de licențe. Și a rămas așa.

Nu e doar incompetență, e și rea voință, e și frică (sincer, sincer, voi ați semna achiziția unor bunuri la prețuri duble sau triple?).

Dar da, aia cu “a crăpat un UPS” pare mai plauzibilă. Toți care mai știm cu servere am pățit-o pe asta, crapă un UPS, moare totul 3 săptămâni. Aham. Și, cum ziceam, sistemul informatic al ANAF e în aceeași situație, de aia a dat recent câteva rateuri.

Negocierile continuă”, a zis bloggerul.

Zoso este unul dintre cei mai apreciați și citiți bloggeri din România.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Mafia Pădurilor în instanță!

Pe rolul Judecătoriei Turda apare o nouă lovitură pentru...

Statul Major CONFIRMĂ – șoferul vinovat de producerea accidentului de la Turda era …

RefleqtMedia a intrat posesia unor informații foarte interesante, care-l...
%d bloggers like this: