spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Viteză și alcool, în minivacanța de Paște

IPJ Cluj a dat publicității informații privind acțiunile pe care le-au întreprins polițiștii de la Rutieră în minivacanța care tocmai s-a încheiat.

În perioada 1 – 6 mai, principalele misiuni ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost menținerea ordinii și liniștii în comunitate, prevenirea faptelor antisociale și de natură infracțională, creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și intervenția promptă la sesizările unor situații aflate în competență.

Astfel, în minivacanța Sărbătorilor Pascale de cult Ortodox au fost desfășurate 35 de acțiuni preventive, s-au asigurat măsuri de menținere a ordinii publice în noaptea de Înviere în proximitatea lăcașelor de cult și s-a asigurat fluidizarea traficulului rutier pe principalele artere, în cadrul acestora fiind legitimate peste 2.200 de persoane.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii clujeni au aplicat, în total, 1.005 sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor, 728 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Dintre acestea, 379 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 au fost pentru conducere sub influența alcoolului și 339 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, poliţiştii clujeni au reţinut 129 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 30 de infracțiuni la regimul rutier.

În toată această perioadă, la nivelul județului Cluj nu au fost înregistrate incidente grave, efectivele inspectoratului intervenind la 515 evenimente sesizate.”, transmite IPJ Cluj.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img