27.9 C
Turda
Thursday, July 21, 2022
spot_img
HomeANALIZĂViorel Băltărețu denigrează Câmpia Turzii, utilizând fotografii cu clădiri private!

Viorel Băltărețu denigrează Câmpia Turzii, utilizând fotografii cu clădiri private!

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Deputatul USR Cluj, Viorel Băltărețu, aflat la primul și singurul mandat în Parlamentul României, a venit – acum două zile – la Câmpia Turzii.

Scopul lui Băltărețu a fost unul pur politic, în contextul în care deputatul USR n-a avut nici o intervenție, nici o întrebare și nici o propunere cu referire la Câmpia Turzii, în activitatea sa parlamentară de până acum.

Ba mai mult, după vizita întreprinsă la Câmpia Turzii, în care s-a întâlnit cu 3 pensionari, în Berc, Viorel Băltărețu s-a apucat să denigreze orașul, numindu-l „Câmpia Turzii, orașul uitat”.

Poate uitat de parlamentarii USR, care și-au făcut cabinet la Câmpia Turzii, dar au uitat să sprijine interesele locuitorilor de-aici.

De asemenea, Băltărețu s-a apucat să publice pe facebook fotografii cu clădiri private, blocuri de locuințe la care Primăria n-are nici o atribuție.

Iată câteva dintre problemele pe care mi le-au sesizat locuitorii orașului si pe care le-am putut vedea ieri, în timpul vizitei:

 Infrastructura rutieră înseamnă, în Câmpia Turzii, multe șantiere deschise care stagnează. S-a generalizat o tehnică de a acoperi gropile și canalele cu plăci metalice.
 Serviciul de curățenie e subdimensionat si rezultatul se vede cu ochiul liber
 Parcul municipal Berc este complet neîngrijit: iarba până la genunchi, locul de joacă pentru copii învechit, jucăriile stricate, pavajul deteriorat, iluminatul aleilor din parc nefuncțional.
 Problema sensurilor unice în cartierul Blocuri. Cetățenii ne-au semnalat că sensurile unice implementate de primărie îi determină să înconjoare tot cartierul pentru a ajunge la locul de parcare din spatele blocului le care puteau ajunge pe o straduță de lângă bloc, dar care a fost transformată în sens unic. Sunt străzi care, deși sunt suficient de late, s-au transformat în sens unic. Majoritatea cetățenilor erau nemulțumiți, au fost totuși unii care susțin că sensurile unice au redus traficul pe anumite străzi și au generat locuri de parcare noi. Vom analiza mai atent problema.
 Problema gunoaielor. În același cartier Blocuri, au fost instalate pubele noi, îngropate în pământ și cu sistem de ridicare doar când vine mașina de gunoi, dar care nu au funcționat de când au fost inaugurate. Lângă fiecare pubelă, au fost amplasate clasicele tomberoane de plastic care produc miros neplăcut.
Problema sportului pentru tineri. Nu există o bază sportivă unde tinerii să practice sport. Există un stadionul municipal, cu pistă de alergat, unde se practicau aceste sporturi, dar care acum e într-o stare deplorabilă.”, a scris Băltărețu, pe facebook.
 
Ei bine, aici intervenim noi, și-i demontăm afirmațiile:
 
1. Niciunul dintre șantiere de reabilitare a drumurilor publice din Municipiul Câmpia Turzii nu stagnează – în ultimele 3 săptămâni au fost finalizate mai multe străzi din localitate, s-au trasat sensurile unice din cartierul Blocuri, au demarat lucrările pe străzile Gheorghe Doja și Petru Rareș. De altfel, dacă analizăm, în ultimii 2 ani s-au finalizat mai multe proiecte de infrastructură decât în ultimii 8-10 ani anteriori. O singură gură de canal este acoperită cu placă metalică – este vorba despre cea din dreptul cofetăriei Dana, care este parte a unui proiect amplu de „relining” a rețelei de canalizare.
 
2. Pubelele subterane au fost funcționale până la transferul contractului de delegare a serviciilor de salubritate către SC Supercom SA.
 
3. Sensurile unice din cartierul Blocuri SUNT funcționale, nu obligă pe nimeni să ocolească nimic, dacă ești puțin atent și știi cum să-ți gestionezi ruta. Au redus traficul, ambuteiajele, zgomotul pe mare majoritate a străzilor. Nu știm care sunt străzile alea „destul de late” care permiteau două sensuri + pistă de bicicliști. 
 
4. Mobilierul urban din Parcul Municipal Berc a fost modernizat în 2019 … nu poate fi vina primăriei faptul că avem vandali și sălbatici care nu știu să protejeze patrimoniul public.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: