fbpx
HomeStiri din MuresViolată într-un cimitir, ignorată de autorități, dar recompensată moral de CEDO -...
spot_img
spot_img

Violată într-un cimitir, ignorată de autorități, dar recompensată moral de CEDO – povestea unei femei cu oligofrenie

- Publicitate -
spot_img

E.B. avea 35 de ani când, într-o zi de mai, a fost târâtă într-un cimitir din Mureş şi batjocorită sub ameninţarea cuţitului. Femeia a cerut ajutorul autorităţilor pentru pedepsirea vinovatului, dar s-a lovit de nepăsare şi indiferenţă. A făcut plângere la CEDO şi a câştigat.

Violul s-a produs în 20 mai 2018, într-un sat din județul Mureș.

În jurul orei 19.00, femeia, suferindă de oligofrenie, s-a dus până la Căpâlna să-şi ajute soțul la muncile câmpului. După ce a terminat, a luat-o spre casă, spre Mica.

Pe drum, este urmărită de T.F.S. care îi propune relații sexuale contra-cost. Ea refuză, el o urmărește în continuare. La un moment dat, o trage într-un cimitir, o amenință cu cuțitul și o forțează să întrețină raporturi sexuale.

Apoi, o amenință să nu spună nimănui și pleacă. 

A cerut ajutorul poliţiei şi Parchetului, s-a lovit de indiferenţă

După ce a fost violată, femeia a fugit la poliția din sat, din Mica, să depună plângere doar că nu era nimeni la post. A doua zi s-a dus iar, a depus plângere, apoi a mers la Institutul de Medicină Legală din Târgu Mureş, unde s-a certificat faptul că a fost 

Pentru că medicii legişti nu au constatat alte semne de agresiuni, a început calvarul și bagatelizarea cazului. Autoritățile nu au vrut să se mai încurce cu un viol sub amenințare și fără urme flagrante de violență. În plus, infirmitatea psihică a fost o piatră de moară pentru credibilitatea acuzației.

A cerut dreptate la CEDO şi a câştigat

Pentru că a vrut să i se facă dreptate, E.B. a făcut plângere la CEDO. 

Iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis ca statul român să plătească: 12.000 de euro despăgubiri, 1.400 de euro cheltuieli pentru avocați. 

O sumă infimă, vis-a-vis de drama trăită, de sechelele psiho-emoționale lăsate de violul comis asupra ei, însă cui îi pasă, până la urmă? Procurorii și polițiștii închid, de multe ori, ochii, atunci când rahatul pare prea mic pentru a ieși la suprafață.

sursa info: Observator.TV

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: